Ikonické looky, které nás inspirují dodnes

Krásných modelek, hereček nebo zpěvaček je spousta. Jednou za čas se ale objeví taková, která navždy změní naše vnímání krásy a stylu. Její vizáž pak napodobují ženy po celém světě ještě několik desetiletí. Tohle jsou ty nejlepší looky, které navždy přepsaly dějiny kosmetiky.

Messy styl podle Kate Moss

Svět uhranula svou půvabnou tvářičkou a vzhledem holčičky. Jak její kariéra stoupala, Kate stále víc a víc propadala večírkům a divokému životu. Na přehlídky často chodila rovnou z mejdanů, hodila na sebe to první, co našla ve skříni, a vůbec netušila, jakou revoluci tím spustí. Její styl „vstala a šla“, messy hair a holínky k šatům si zamiloval celý svět. Příliš se nelíčí, bohatě si vystačí s tužkou na oči a rtěnkou. Základem je vyživená pleť a zdravé vlasy. No a co, že nejsou učesané.

Štíhlá a okatá jako Twiggy

V šedesátých letech byla první štíhlá modelka a dala tak základ zástupům ultra vychrtlým dívkám. Dnes ale proti agenturám, které takové holky zastupují, bojuje a s tímto „ideálem krásy“ nesouhlasí. Ještě jedno prvenství jí nesmíme odepřít. Její nevinný pohled s extrémně dlouhými a výraznými řasami způsobil poprask. Díky ní výrazně stouply prodeje řasenek a umělých řas.

Husté obočí podle Cary Delevigne

Stačilo, aby si tahle Britka trochu víc trhala obočí, a nikdy by se nestala jednou z nejúspěšnějších modelek světa. Povýšila obočí na módní doplněk a nejdůležitější část obličeje. Díky ní zase stouply prodeje paletek, stínů a tužek na obočí. Svůj make-up vždy doladí kouřovým líčením nebo rudými rty a vypadá naprosto dokonale.

Sexy jako Brigitte Bardot

Francouzky mají zkrátka noblesu v sobě a jinak na tom není ani tahle kráska. Ona sice může za to, že nosíme dvoudílné plavky, nikdy se ale nesnažila být prvoplánově sexy. Být sexy podle ní znamená mít dlouhé vlasy. Samozřejmě dokonale upravené a zdravé. Účesy podle ní nosí dodnes celý svět. Samozřejmě v kombinaci s černě orámovanýma očima.

Contouring podle Kim Kardashian

Když Kim Kardashian prozradila, jak se líčí, mohl se celý svět zbláznit. Konturování propadli make-up artisté, beauty blogerky i všichni ostatní. Kim totiž dokázala tuto techniku dovést k dokonalosti, kdy nepotřebujete už ani zásah plastického chirurga a každý den můžete vypadat trochu jinak. Stačí vybrat správné odstíny líčidel a jste jiný člověk.