Jak mít hebké vlasy i bez fénu?

Doba čtení: 4 min.

Pokud si každé ráno fénujete vlasy, protože vám dodávají hebkost a objem, už se nemusíte trápit. Klidně si pospěte o pár minut navíc, máme pro vás totiž tipy a triky, se kterými ušetříte čas a navíc ulevíte svým vlasům.

Možná jsou vaše vlasy zničené a nezdravé a proto nevypadají bez fénování dobře. Tvar, texturu a zářivý lesk jim ale můžete vrátit velice snadno. Jak na to?

Hydratace je základ

Kromě výživy zevnitř, jako je správná strava a dostatek vody, musíte vlasy vyživit i zvenčí. K tomu vám pomohou třeba hydratační vlasové parfémy nebo termální voda ve spreji. Nastříkejte je do vlasů a ty následně osušte ručníkem. V žádném případě ale vlasy nedrhněte nebo příliš nemačkejte, mohli byste si jejich strukturu výrazně poškodit.

Správná péče

Pokud nepoužíváte vhodné produkty, vaše vlasy nikdy krásné a zdravé nebudou. Jednou za čas si udělejte masku, abyste vlasy vyživili a dodali jim potřebné látky. Pro roztřepené vlasy zkuste aplikovat vlasové olejíčky do konečků nebo začněte používat přímo produkty určené na kudrnaté vlasy.

Třeba intenzivní vlasová péče Sachajuan s komplexem Ocean Silk Curl proti krepatění kudrnatých vlasů a regeneraci roztřepených konečků vyhlazuje kutikulu vlasu, díky čemuž zlepšuje poddajnost vlasů a zvyšuje jejich lesk. Poskytuje vlasům výživu před úpravou, vytváří a fixuje jemné a elastické kudrliny.

Struktura vlasů

Každodenní úpravou vlasů, barvením nebo věkem naše vlasy ztrácejí svou přirozenou strukturu a proto nejsou tak hedvábně hebké a lesklé, jak bychom chtěli. Je proto nutné jim jejich původní strukturu vrátit. V kadeřnictví můžete podstoupit intenzivní regenerační kúru, která to zařídí za vás. Je to rychlé a účinné. Vyzkoušejte ošetření Olaplex, které obnovuje zničené vlasy a ty budou zdravé a pevné. Více informací se dozvíte tady.

Vyzkoušejte přirozenost

Víte, co by s vašimi vlasy udělal třeba měsíc bez fénu? Co si dát takovou malou osobní výzvu? Po každém umytí hlavy sáhněte po ručníku z mikrovláken a jemně jím vlasy vysušte. Díky mimořádné absorbci a hladkému povrchu nepoškozuje vnější strukturu vlasů. Prameny pouze mačkejte, nedřete ani netřete ručníkem hlavu. Rozčešte je pouze jemně pomocí prstů a nechte doschnout.