Posloucháte podcasty? Tyhle si nenechte ujít

Doba čtení: 4 min.

Podcasty jsou aktuálním trendem číslo jedna. Proč byste je měli poslouchat také a které si určitě musíte stáhnout do svého telefonu?

Nedávno jsme tu psali o tom, jak získat více času na činnosti, které máte rádi. Třeba na poslouchání podcastů. Stačí si totiž stáhnout nahrávku do mobilu a máte vystaráno. Audio pořady jsou ideálním společníkem na cesty do auta nebo do MHD, na běhání, můžete je poslouchat při úklidu, ráno v koupelně, když se líčíte, při vaření nebo v kavárně při popíjení kávy. Pokud jste příliš unavení na čtení, není nic jednoduššího, než jen ležet a poslouchat.

Stáhněte si aplikaci Spotify nebo přímo Podcasty a založte si svou vlastní audio knihovnu. Během poslechu se můžete pobavit, naučit se nové věci nebo se dozvědět mnoho zajímavostí. Podcasty můžete poslouchat buď ve formě dialogu, nebo monologu. Nahrávají je celebrity, blogeři i odborníci z různých oborů. Chybět by vám neměla ani stylová sluchátka. Třeba ta, která navrhnul rapper Will.i.am pro svou značku i.am+.

Tohle jsou podle nás aktuálně ty nejlepší podcasty.

Tereza In Oslo 

Tereza Salte alias TerezaInOslo je mámou, podnikatelkou, blogerkou a autorkou knihy Šlehačková Oblaka. V podcastu V Oblacích vás Tereza chce vtáhnout ještě hlouběji do svého života a sundá vaše růžové brýle o dokonalých životech, které denně vidíte na sociálních sítích.

Host Lucie Výborné

Jedna z nejlepších českých moderátorek, Lucie Výborná, si zve do svého pořadu na Radiožurnálu zajímavé osobnosti, s nimiž rozebírá mnoho zajímavých věcí.

Proti Proudu

Český podcast pro ty, kteří věří, že jediným limitem jejich života jsou oni sami. Inspirativní rozhovory s lidmi, kteří jdou proti proudu a boří stereotypy. Dan Tržil zpovídá osobnosti, kteří dosahují vynikajících výsledků ve svých oborech.

Cukrfree

Tenhle podcast není jen o jídle. Janina D. Černá vám přináší rozhovory s inspirativními hosty, a to nejen z oblasti zdraví, výživy a životního stylu.

Ve vlastní šťávě

Magazín Ve vlastní šťávě vám prozradí trendy v aktuální gastronomii. Současným děním ve světě vaření, pečení a smažení provází Juliana Fischerová, blogující jako Maškrtnica.cz.