Jak na kvalitní domácí foukanou? S kulatým kartáčem Bomton

Doba čtení: 4 min.

Umíte si správně vyfoukat vlasy? Nebo to radši necháváte na profesionálech a jenom si přejete mít ten správný grif? Ať je to tak nebo onak, vězte, že jste na správné adrese. Připravili jsme si pro vás několik kroků, díky kterým si lépe osvojíte vlastnoruční, za to kvalitní foukanou. Kulatý foukací kartáč dle vaší volby navíc dostanete do soboty k vašim nákupům nad 1000 korun na e-shopu Bomton Beauty zdarma.

1.Začněte v suchu

První chybou, kterou možná děláte, je foukání opravdu vlhkých vlasů. Výsledek pak ovšem není dobrý. Proto si vlasy vysušte volně, nebo fénem přibližně na 80 %. Takto upravený vlas se mnohem snáz a rychleji tvaruje a také se s ním lépe manipuluje. Že jste kulatý kartáč už zkoušeli ale nějak to nevyšlo? Asi to nebyl ten správný.

2.Vyberte si ty správné pomůcky

Pokaždé si vybírejte kartáč vhodný pro foukání vašeho typu vlasů. Kulaté kartáče perfektně vytváří objem, hladký vzhled a vlny. Čím větší je průměr kartáče, tím objemnější vlny s ním dokážete vytvořit. Jeho kovové jádro zajistí pečlivé tvarování vlasu vlivem teplého vzduchu z fénu. Tento týden dostanete ke každému nákupu na Bomton Beauty nad 1000 korun jeden ze tří našich kulatých kartáčů. A který si vybrat?

Kulatý kartáč o průměru 25 cm – ideální pro střední délku vlasů nebo mikádo či bob. Vytvoříte s ním dokonale hladký vzhled ale i přirozené vlny.

Kulatý kartáč o průměru 32 cm – tento střední kartáč je vhodný pro vlasy, kterých délky přesahují vaše ramena. Opět s ním zvládnete hladký look ale i wavy style.

Kulatý kartáč o průměru 43 cm – tímto kartáčem pečujte o dlouhé vlasy. Mnohem lépe ním vykouzlíte opravdový objem a vlny, které jsou jemné a nenápadné.

3.Aplikujte ty správné produkty

A teď nemyslíme jenom tepelnou ochranu vlasů. To je jenom začátek. Vlasy ošetřené kvalitním tužidlem nebo sea salt sprejem budou držet svou vyfoukanou podobu mnohem déle a bude jím to i víc slušet. Mezi naše oblíbence patří Hair Mousse od Sachajuan nebo bestseller mezi solními spreji, Ocean Mist.

4.Vlasy postupně rozdělte na sekce

Tento bod nezní moc lákavě, ale věřte nám, dobrá foukaná chce čas. Při hustších vlasech je opravdu potřeba rozdělit si je na menší sekce, jemnější a řidší vlasy postačí rozdělit méněkrát. Začněte vypnutím horní částí vlasů skřipcem a postupně vlasy ze zapnutí uvolňujte. Čím menší pramen budete foukat, tím menší bude pravděpodobnost zauzlení nebo lámání vašich vlasů.

5.Zkoušejte různé uhly

Vybavujete si, jak se vaše kadeřnice nebo kadeřník kolem vás otáčejí, když přijdete na foukanou? Pokuste se o to také. Začněte u hlavy, a kartáč jemně otáčejte a zároveň tahejte směrem od hlavy, spíš v pravém uhlu nebo ostrém, pokud se snažíte o objem, tak foukejte a češte směrem nahoru. Až vyladíte ty správné pohyby, několikrát je opakujte. Fén přidržujte těsně u kartáče tak, aby vzduch hladil vaše vlasy ve směru od kořínků ke konečkům. Buďte trpělivá. Ohledně techniky otáčení kartáčem se doporučujeme poradit s vaší kadeřnicí. Dovzdělat se ovšem můžete i pomocí video návodů tady nebo zde.

6.Na teplotě záleží

Využijte možnosti vašeho fénu. Především u kořínků a pěšinky používejte nižší teplotu i slabší intenzitu foukání. Moc silný a horký vzduch často vede k elektrizování vlasů a také k jejich snadnému poškození. Vyšší teplota znamená tvarování a nízká pak zafixování tvaru vlasů. Ve finále si proto dopřejte studený vzduch, který vlasové folikuly krásně uzavře a uhladí. Takový účes vydrží v původním tvaru mnohem déle, protože studený vzduch ho zafixuje.