Krémovat si jenom tvář nestačí. Proč a jak hydratovat pokožku svého těla?

Doba čtení: 4 min.

Hydratace není žádná věda. I přesto se mezi námi najdou tací, kteří krémování celého těla nepraktikují. A je to opravdu škoda. Proč zařadit pravidelné hydratování celého těla do svých rituálů, jak na to a které produkty jsou pro tento účel nejlepší?

1.Uzamkněte hydrataci v pokožce

Není efektivnější hydratace, kromě dostatečného příjmu tekutin, než ta po teplé sprše nebo koupeli. Pokožka vašeho těla je dobře rozehřátá a vlhká, tudíž dokáže krémy lépe vstřebat. Taková hydratace pak v pokožce zůstává mnohem déle, dostatečně ji vyživuje a chrání před vysušením. Pro ještě intenzivnější hydrataci doporučujeme Cellular Water Fondant Cream s buněčnou vodou, díky které se hydratace dostane dovnitř pokožky okamžitě, dlouhodobě ji vyživuje a díky lehké emulzi zanechává na těle svěží pocit.

2.Klidnější tělo i mysl

Pocit čisté, důkladně hydratované a voňavé pokožky je k nezaplacení. Je to příjemné opravdu pro každého. Hlazení a masírování celého těla ulevuje od stresu i napětí a pomáhá vyplavit endorfiny, hormony štěstí. V kombinaci s uklidňující vůní tělového mléka máte relaxaci zaručenou. Levandulové mléko od Sachajuan zpomalí vaše myšlenky coby dup. Hladká a hydratovaná pokožka je už jenom příjemným bonusem.

3.Krásnější pokožka celého těla

Pravidelná péče o vaše tělo bude velice brzy viditelná i volným okem. Hydratováním zpomalíte tvorbu vrásek na těle. Drsnější místa, jako například kůže na loktech, se zjemní a suché mapy nebo šupinky, které každého z nás občas trápí, zmizí. Pokud si přejete od tělového krému ještě něco navíc, hledejte. Zlatistý tón pleti, jemné třpytky, nebo například zmírnění celulitidy a otoků? Určitě. Na poslední ze zmíněných těžkostí perfektně funguje gelové sérum od Institut Esthederm. Umí eliminovat nerovnosti pokožky i podkožní tuk a také ulevit od pocitu těžkých nohou. Co víc si po dlouhém pracovním dni přát.

4.Zdraví na 1.místě

Použití správného hydratačního krému, gelu, nebo mléka je opravdu klíčové. Jenom vy znáte svou pokožku nejlépe a víte, co potřebuje. Je citlivá a jemná? Sáhněte po hutných a vyživujících krémech, jakým je například Geranium Cedarwood od Sparitual s jojobovým olejem a bambuckým máslem. Ekzematická? Ve složení preferujte přítomnost ceramidů, lipidů a vyhledávejte olejové textury. Je zdravá a spíše mastící se? Vybírejte si raději tělová mléka nebo gely.

 

A kdy je nejlepší čas na aplikaci tělového krému nebo mléka?

  • po sprše, nebo koupeli
  • po holení
  • po exfoliaci peelingem
  • po opalování
  • po dezinfekci a mytí rukou
  • před venkovní fyzickou aktivitou
  • před spaním