Přivítejte jaro očistou těla

Začíná jaro. Přesto se ale mnozí z nás cítí po mrazivé a dlouhé zimě vyčerpaní. Mnoho lidí hledá způsoby jak se očistit a nastartovat opět své tělo. Nejlepší proto je jarní detox. Mimo zanesený metabolismus je pro nás možná i podstatnější náš duševní stav a dobrá nálada. Detox nám pomůže cítit se odpočatě, vitálně a vytvoří nám úsměv na tváři.

Dejte i spánku režim

Není pravda, že dvacet minut převalování se v posteli po zazvonění budíku, vám pomůže být odpočatí. Naopak. Brzké vstávání vás paradoxně nakopne na celý den. Dejte si pravidlo – vstávejte a choďte spát každý den ve stejný čas, pokud je to možné. Dopřejte si minimálně sedm hodin denně spánku a vaše tělo si navykne na spánkový režim. Budete se díky němu cítit odpočatě po celý den.

Pročistěte si střeva

Snažte se během detoxu dodržovat lehkou stravu. Mezi jedením ovoce a zeleniny je ale zapotřebí pročistit si zažívací trakt. Proto jsou ideální celozrnné vločky, rýže nebo luštěniny. Snažte se vyvarovat smaženým a těžkým jídlům a odepřete si i sladké. Nepleťte si ale detox s náročnou dietou, jezte průběžně celý den.

Zázrak zvaný voda

Od mala nám je do hlavy vtloukáváno, jak je dodržování pitného režimu důležité. V období během detoxu to platí dvakrát tolik. Voda nám pomáhá z těla vylučovat odpadní látky, okysličuje krev a zrychluje metabolismus.

Hýbejte se!

Tvrdíte, že na chození do posiloven nebo na kurz jógy nemáte každý den čas? Není potřeba! Stačí si během dne vytvořit prostředí pro zdravý pohyb. Ráno si pět minut zacvičte, choďte do schodů místo výtahu, jděte po práci na procházku. Jakýkoliv pohyb vám dodá více energie.

Vyvarujte se alkoholu

Že je sklenička červeného před spaním zdravá? Během očisty byste neměli pít žádný alkohol. Snažte se vyvarovat bujarým večírků a soustřeďte se čistě na vaše tělo. Po zbytek sezóny se vám zaručeně odvděčí.