Jaké jsou nejlepší šampony pro suché vlasy na Bomton Beauty?

Doba čtení: 4 min.

Vlasy už dávno neslouží jenom na ochranu našich hlaviček. Jsou ozdobou, pýchou, ale často i důvodem velkých nejistot a nízkého sebevědomí. A tak jsme se rozhodli sepsat seznam těch nejlepších šamponů pro posmutnělé, zničené a suché vlasy. A přidáme k tomu ještě pár zaručených fíglů navíc.

Nejlepší z nejlepších

Začněme tedy tím nejelegantnějším. Oribe Cleansing Créme for Moisture and Control je mezi šampony tím nejkrémovějším z krémových. Kokosový olej vlasy hloubkově hydratuje a chrání před poškozením, výtažky z ovoce intenzivně očistí od všech nečistot a nánosů produktů, které se často ve vlasech časem nastřádají a účes pak zbytečně zatěžují. A to, že už dnes nemusí šampon pěnit, aby fungoval, si při svěží vůni máty a krémovosti kokosu ani nevšimnete.

Hledáte kromě hydratace i nepřetržitou ochranu a veganské složení by také nebylo na škodu? SACHAJUAN Intensive Repaire Shampoo je ideální regenerační péčí po dlouhém horkém létě u moře (aaah). Technologie Ocean Silk dohromady s UV filtrem proniká do folikul vlasů, kde o ně intenzivně pečuje a chrání je i po opláchnutí.

 

 

Šampon Olaplex No.4 Bond Maintenance se nachází téměř ve všech žebříčcích péče o suché vlasy, které v beauty magazínech najdete. Kromě toho, že vlasy vyhlazuje, hydratuje, zpevňuje jejich ukotvení v pokožce a eliminuje krepatění, především vlasy opravuje. Speciální složení detekuje přerušená místa ve vlasech a vyplňuje je. Tento šampon je tak ideální pro ty z vás, kteří se trápí s opravdu zničenými vlasy.

Také Kérastase má speciální řadu Nutritive určenou výhradně na slabé a suché vlasy. Šampon Nutritive Bain Magistral byl speciálně vyvinut pro vlasy, které se nepřetržitě uzlí a lámou jak v délkách, tak u konečků. Vlasy hydratuje, vyhlazuje, usnadňuje rozčesávání, aniž by regenerující se vlasy zatěžoval. Jeho klíčovou složkou jsou lipidy, které podporují přirozenou tvorbu mazu, který často suchým vlasům chybí.

Skvělých šamponů na suché vlasy je na Bomton Beauty opravdu dostatek. Ovšem pro ještě lepší hydrataci, výraznější wow efekt a intenzivnější péči doporučujeme šampony kombinovat s kondicionéry a maskami z té samé řady.

Pár tipů navíc

Základem péče pro suché a poškozené vlasy je kromě dobře zvolených přípravků především opatrné zacházení. Mokrý vlas je nejvíc zranitelný, protože je působením vody otevřený. Zapomeňte proto na hrubé froté ručníky. Jejich hrubé vlákna a hrbolky ohýbají vlasy všemi směry a můžou je lámat a také z nich nenasají dostatek vlhkosti. Pro tento účel mnohem lépe poslouží obyčejná bavlna, například ze starého trička, nebo dětské látkové pleny. A kdybyste si přáli něco trochu víc profesionálního, poohlídněte se po ručnících na vlasy z mikrovlákna.

Jemnější a tenčí látka lépe přilne na vlasy, okamžitě nasaje nadbytečnou vodu a vlasy nijak nepoškodí. A pěkně prosíme, jestli ještě patříte mezi ty pamětníky, kteří si i dnes třou vlasy ručníkem všemi směry od hlavy až ke konečkům, tak vám dáváme virtuálně přes prsty. Obyčejné stláčení vlasů správným ručníkem od hlavy až do délek úplně postačí. Koneckonců, především u jemných a tenkých vlasů uvidíte výrazně menší poškození už po několika týdnech pečlivějšího sušení. A pravidelného zastřihávaní konečků.

Při česání si zapamatujte jednoduché pravidlo: mokré vlasy češte pokaždé jenom prsty nebo hřebenem s řídkými zuby. Dobře funguje i Tangle Teezer Wet Detangler, který je na mokré vlasy přímo určen. Naopak suché vlasy češte kartáčem s přírodními štětinami, jako například Oribe Flat Brush, které rovnoměrně rozprostřou maz pro vlasy přirozený až do délek. A ano, to, že rozčesávat začínáme pokaždé od konečků, už taky víme. Doufáme tedy, že jste se dozvěděli něco nového a že některý z výše zmiňovaných šamponů vyzkoušíte. Objednat si ten svůj můžete už dnes na Bomton Beauty.