Jarní hair care to-do list. Jak připravit vlasy na novou sezonu?

Doba čtení: 4 min.

Jaro je konečně tady a naše vlasy si pomalu zvykají na vyšší teploty. Po zimě ovšem můžou být slabé, lámavé a pokožka suchá a zatížená nánosy produktů. Vlivem chladného počasí a nošení čepic vlasy ztratily hydrataci, lesk, a tedy i svůj zdravý vzhled. V Bomton Beauty naštěstí máme na každý z těchto problémů produkt, který vám zaručeně zažene všechny obavy.

 

1.Začněte hezky od podlahy

Peeling pokožky hlavy je důležitější, než si možná myslíte. Peeling, nebo i exfoliace, je proces, pomocí kterého z pokožky odstraňujete odumřelé buňky, mastnotu a nečistoty. Pokožka se detoxikuje, a pak i lépe regeneruje, a je vitálnější. Po peelingu jsou vlasy lehčí, objemné, pokožka nesvědí, ani se neloupe. Scalp Scrub od SACHAJUAN jemně čistí vlasovou pokožku pomocí sacharózy a ulevuje od napětí. Dokonce se doporučuje scrub aplikovat i po barvení vlasů. Díky tomu zabráníte pálení a podráždění pokožky vlivem barvy. Jako skvělý pomocník vám dobře poslouží i masážní hřeben, který pořídíte ve zvýhodněném balení SACHAJUAN.

2.Hloubkové čištění

Kromě fyzického odstraňování nečistot a odumřelých buněk doporučujeme na vlasy aplikovat i speciální očišťující šampony. Ty pomocí jedinečného složení vlasy hloubkově čistí, zbavují nánosů produktů, detoxikují je a navíc o ně dobře pečují. Šampon Redken Amino Mint pomocí aminokyselin a výtažků z máty vyrovnává PH vlasové pokožky, zbavuje mastnoty i tu nejmastnější hřívu a odstraňuje i dlouhodobé usazeniny. Pěnový detoxikační šampon od Oribe pomocí výtažků ze zeleného čaje, mořských řas a sopečného popela jemně čistí vlasovou pokožku i délky vlasů do hloubky a díky pěnové konzistenci je práce s ním opravdu snadná.

3.Oprava škod

Chybí vašim vlasům lesk, pružnost a přijdou vám suché, lámavé a bez sil? V takovém případě potřebují opravdu intenzivní výživu. Vysoce koncentrovaná maska Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask dokáže opravit poškozené částí vlasu. Vyhlazuje ho, hloubkově hydratuje a dodává mu všechny potřebné živiny. Veganská maska na vlasy od SACHAJUAN Hair Repair zas díky technologii Ocean Silk dokáže poskytnout maximální péči pro všechny typy vlasů. Podporuje regeneraci vlasových buněk a dodává jim vitalitu. To vše s dlouhodobým působením.

4.Správný střih a péče navíc

Základem správné péče o vlasy je věnovat jim dostatečnou pozornost, dobře je znát a volit takovou péči, která je určená právě jim. S výběrem správných produktů vám v Bomton studiích moc rádi pomůžeme. Základem pro zdravý růst vlasů je i jejich pravidelné stříhání. Objednat se k našim profesionálům můžete kdykoliv tady.

Kromě pravidelného střihu a používání vlasové masky i detoxikačních produktů vám může opravdu pomoci i speciální vlasové sérum, nebo kúra. Pro posílení růstu vlasů od kořínků bylo speciálně vyvinuto Resistance Serum Extentioniste od Kérastase, které posiluje a zpevňuje vlasové vlákno a stimuluje růst silných a zdravých vlasů. Pro specifičtější požadavky jako řidnutí nebo padání vlasů, vyvinulo Kérastase speciální vlasové kúry. Jarní vlasová kúra proti vypadávání Specifique Aminexil Force R 42 x 6 ml prodlužuje životní cyklus vlasové cibulky a snižuje vypadávání vlasů až o 85 %. Pro obnovu hustoty vašeho účesu je určená inovativní kúra Densifique Cure 30 x 6 ml. Ta pomocí obnovy správné funkce kmenových buněk vlasu napomáhá k probuzení spících vlasových váčků. Po třech měsících se pak můžete těšit na více než 1 700 nových vlasů. A to už stojí za vyzkoušení, že ano?