Kam letos na dovolenou? Tyhle destinace teď frčí

Začínáte plánovat dovolenou na poslední chvíli? To vůbec nevadí! Vybrali jsme pro vás pět míst, která byste alespoň jednou za život měli navštívit. Tak proč ne hned?

Havaj

Právem se o Havaji říká, že je symbolem všech představ o dokonalé dovolené. Nabízí kilometry pláží s jemným pískem, kde za celý den nemusíte potkat živou duši, blankytně modré moře, které má navíc ideální teplotu na koupání, nádhernou přírodu i města. Havaj je navíc silně eco friendly, pochutnáte si tu na tom nejšťavnatějším ovoci a třeba se tady naučíte i surfovat. Pohodová atmosféra už je jen třešničkou na barevném dortu.

Tbilisi, Gruzie

Pokud nemáte chuť trávit dovolenou u moře, ale chcete spíš poznávat nové kultury, ochutnat nové jídlo a baví vás městský ruch, vyrazte do Tbilisi. Hlavní město téhle zapomenuté země si zamilujete. Spousta krásných kaváren, designových obchodů, kulturních akcí, skvělé místní jídlo i mejdany. Jestli vás ruch města přestane bavit, není nic jednoduššího, než vyrazit do přírody. Ta gruzínská je totiž jedna z nejkrásnějších na světě.

Santorini, Řecko

Řecké ostrovy jsou klasika, která nezklame. Místní pohoda, skvělé jídlo, víno, hudba a architektura jsou vyhlášené po celém světě. K tomu přidejte nádherné počasí, přírodu a moře kam se podíváš. Santorini patři k nejhezčím z ostrovů, takže není nač čekat. Cestou to vezměte přes Atény a užijte si tam alespoň jeden den.

Zanzibar

Jedno z nejkrásnějších míst celé Afriky. I když není z Prahy až tak daleko, budete mít pocit, že jste se ocitli na druhém konci světa. Dokonale bílý písek, dechberoucí západy slunce, pohostinní lidé a hlavní město plné historie. Mimochodem, věděli jste, že ze Zanzibaru pochází legendární zpěvák Freddie Mercury? Tenhle ostrov je čím dál tím oblíbenější. Až sem dorazíte, pochopíte proč.

Provence, Francie

Už dlouho přemýšlíte o tom, že vyrazíte s partnerem nebo kamarádkou na road trip? Jižní Francie k tomu nabízí vskutku velkorysé podmínky. Každý den můžete navštívit jiné městečko a vězte, že v Provence jsou všechna krásná. V žádném nechybí skvělá bageterie ani kavárnička nebo restaurace. Během cesty můžete zajet až k moři a užívat si tu pravou francouzskou pohodu. A pamatujte, že ve Francii můžete sníst tolik sýra a vypít tolik vína, kolik jen chcete!