Krásné zuby snadno a rychle

Důvod k úsměvu, sebevědomí, zdraví. Krásné a bílé zuby jsou snem každého z nás. Nejen že nám uberou roky, ale vypadáme díky nim spokojenější a sympatičtější. Jak je získat?

Všechno začíná u zdraví, přes to zkrátka nejede vlak. Zanedbání péče o ústní dutinu způsobuje krvácení dásní nebo různé záněty. Hromadící se bakterie se pak dostanou do krve a skrze ni až do celého těla. Bez zdravých zubů navíc nemůžete začít ani s bělením.

Zuby si čistěte dvakrát denně, netlačte a kartáček nepříkládejte kolmo, ale zešikma. Pasta by neměla pěnit, je prokázáno, že kvůli pěnivosti máme tendenci si chrup čistit kratší dobu. V žádném případě nezapomínejte na mezizubní kartáčky a nítě a používejte klidně více velikostí. Mezery mezi zuby bývají různé a štětinky by do nich neměly zajíždět příliš snadno. Ústní voda pak zajistí svěží dech a pocit dokonalé čistoty.

Kartáček vybírejte podle tvrdosti, velikosti a sklonu štětin. Dnes si můžete vybrat také z použitého materiálu. Jelikož kartáček měníme každé tři měsíce, znamená to spoustu použitého plastu. Co zkusit změnu a pořídit si kartáček bambusový nebo vyrobený z cukrové třtiny? Skvělé jsou také sonické kartáčky, díky kterým budete mít pocit, jako byste navštívili dentální hygienistku.

Tu byste ostatně měli navštívit alespoň dvakrát ročně. Ona vám také pomůže s bělením. Od volně dostupných bělicích kúr v podobě pásek se ustupuje a propaguje se ta ordinační. S bělením to ale v každém případě nepřehánějte. Na závěr kúry pak nezapomeňte na bílou dietu – žádné víno, kávu ani čaj.