Máte kruhy pod očima? Víme, jak se jich zbavit

Za neoblíbenými kruhy pod očima může nejčastěji zadržování vody a tuku v těle nebo únava. Poradíme vám, jak se těchto nevzhledných tmavých skrvn zbavíte.

Hlavní roli v tom, jak zbarvený prostor pod očima máme, hraje genetika. I v přípaě, že na vám byla příroda hodná, můžete mít kruhy pod očima také z nevyspání, špatného životního stylu nebo v případě, že moc často koukáte do obrazovky počítače. Každopádně je nepodceňujte, často bývají ukazatelem nejrůznějších onemocnění.

Jestli chcete zjistit příčinu, pište si deník, do kterého si zaznamenávejte, co jste jedli, pili, co jste dělali nebo jak dlouho jste spali. Podle toho pak můžete zjistit spoustu věcí.

Na kruhy pod očima pomáhají studené obklady i vychladlé sáčky s čajem. Chlad totiž prokrvuje pokožku, takže stejně tak funguje i kostka ledu zabalená do látkové utěrky. Kůži zlehka masírujte. Stejně pomůžou i gelové polštářky.

Pijte alespoň dva litry neperlivé a neochucené vody denně, aby se zlepšila činnost ledvin a lymfy. Možná za kruhy může i chudokrevnost, proto jezte potraviny s vysokým obsahem železa. Je to třeba čočka, červené maso nebo vaječné žloutky. Nezapomínejte hodně spát, alespoň 8 hodin denně.