Aby vlasy byly korunou krásy. Víte, jak správně aplikovat vlasovou masku?

Doba čtení: 4 min.

Pravidelné stříhání, správné barvení i pečlivá denní péče tvoří svatou trojici spokojených a zdravých vlasů. Kromě těchto pravidelných rutin ale vaše pokožka hlavy i samotné kadeře opravdu ocení občasnou dávku živin navíc. O to se jednoduše postará správně zvolená vlasová maska. Víte ovšem, jak ji správně aplikovat?

Nezbytná péče

Pravidelná aplikace vlasové masky dokáže nejenom hydratovat suché vlasy, ale i zvýšit lesk, ovlivnit jejich strukturu a pracovat na výživě vlasových kutikul. Častým barvením a sušením se z vlasů vytrácí jejich přirozená hydratace. Proto je opravdu nezbytné snažit se jim pravidelně doplňovat pořádnou dávku živin v podobě masky bohaté na přírodní oleje, extrakty z rostlin, nebo aktivní složky.

Novinka Olapex No.8 Bond Intense Moisture Mask dokáže obnovovat zničené prameny vlasů na molekulární úrovni. Vyhledá poškozené vazby ve vlasech, které jsou většinou zapříčiněny chemickým, mechanickým a tepelným namáháním, a opravuje je. Milovnice této značky vlasové kosmetiky určitě potvrdí, že Olaplex opravdu dokáže vykouzlit péči téměř jako ze salonu. A novinka v podobě obnovující vysoce koncentrované masky rozhodně není výjimkou.

Pořádná dávka živin

Kondicionér, tedy něco jako rychlá maska po každém mytí, je pro výživu vlasu sice hodně důležitý, ale vlasová maska je opravdový must-have. Někteří odborníci dokonce vlasovou masku používají pravidelně místo kondicionéru. I když vlasy po mytí dokáže kondicionér hezky vyhladit, částice v masce jsou mnohem menší a dostanou tak výživu mnohem hlouběji do vlasu. Především pokud své vlasy pravidelně žehlíte, fénujete, nebo barvíte, je pravidelná regenerace a výživa klidně i po každém mytí rozumnou volbou. Ať už pravidelně používáte kondicionér, nebo ne, nabít vaši hřívu dávkou vitamínů a hydratace alespoň jednou týdně je klíčové. Ale víte, jak na to?

Jdeme na to:

  1. I tady platí, že čistota je základ. Vlasy pečlivě rozčešte kartáčem a začínejte od konečků, které se uzlí a trhají nejvíc. Pak postupujte do délek. Kartáčováním odstraníte větší nečistoty, o zbytek se postará pečlivé mytí oblíbeným šamponem. Nejlépe dvakrát po sobě, aby ve vlasech opravdu nezůstala žádná nečistota, která by mohla bránit plnému proniknutí hydratace a živin do vlasu.
  2. Vlasy opravdu jemně osušte ručníkem, ideálně z mikrovlákna, nebo bavlny. Není nic víc křehkého, než mokrý vlas. Příliš mnoho vody na vlasech brání dobrému vstřebáváni masky.
  3. Jestli masku aplikujete prsty, nebo speciálním štětcem, necháme na vás. Pokud máte husté vlasy, rozdělte si je na jednotlivé prameny. V případě, že se nejedná o masku speciálně určenou na pokožku hlavy, aplikujte ji několik centimetrů od kořínků. Vaše vlasy by jinak mohly ztratit objem.
  4. Nanášejte jenom malé množství masky. Vlhký vlas masku dobře absorbuje a její zbytečné vrstvení by ve výsledku znamenalo jenom zbytečné plýtvání produktem.
  5. Kadeře pak jemně rozčešte širokým hřebenem, aby se maska aplikovala rovnoměrně.
  6. Ideální doba pro působení masky je 15 až 20 minut. Existují ovšem i noční vlasové masky, nebo masky na bázi olejů, které můžete ve vlasech nechat i o něco déle. Pokaždé si pečlivě prostudujte instrukce na produktu.
  7. Je čas na pořádnou sprchu. Masku dlouze smývejte vlažnou vodou, dokud voda v odtoku nepřestane pěnit. Zbytky masky ve vlasech by totiž mohly udělat slušnou neplechu a zbytečně je zatížit.
  8. Poté účes upravujte, jak jste zvyklá.
  9. Vždy respektujte váš typ vlasů a s výběrem vhodné masky se neváhejte obrátit na odborníky v BOMTON, kteří vám vše s ochotou vysvětlí.

Pravidelné a správné aplikování vlasové masky na svých kadeřích brzy poznáte i volným okem. Vlasy budou lesklé, pevnější, méně rozlítané a budou i méně elektrizovat. Co je ale nejpodstatnější, budou i mnohem odolnější a zdravější. Udělejte si z aplikace masky svou oblíbenou týdenní rutinu a užijte si tak svou chvilku, jenom vy a vaše vlasy proti zbytku světa.