Lehká, osvěžující, účinná. Proč jsme si v létě oblíbili hydratační mlhu?

Doba čtení: 4 min.

Každý z nás touží po dokonale hydratované, pružné a elastické pleti. I když jsou hydratační krémy, séra, gely nebo oleje opravdu nezbytné k dosažení tohoto cíle, dávky živin, minerálů a hydratace navíc dosáhnete právě díky hydratační mlze. To vše v tenkém filmu, který se vpije do pleti, a je tak vhodnou péčí před aplikací make-upu. V nabídce Bomton Beauty proto nesmí chybět. Zajímá vás, jak si vybrat mlhu přesně pro vás? Pak čtěte dál…

 

Pro čistou, omlazenou a rozzářenou pleť

…sáhněte po favoritovi Bomton teamu, Cellular Water Mist od Institut Esthederm. Jemná mlha díky kyselině hyaluronové okamžitě hydratuje pleť a vylepšená antioxidační technologie ji chrání před vnějšími vlivy jako je UV záření nebo znečištěné ovzduší. Neuropeptid karnosin dodává buňkám energii a pleť je tak rozjasněná a spokojená.   

Pro zklidnění a detoxikaci pokožky 

…zvolte Hydrating Mist Jasmin Tuberose od Sparitual. Základ této mlhy s vůní jasmínu tvoří  lety osvědčené ingredience aloe vera a extrakt z jablka a vanilky. Ten pokožku jemně zbavuje toxinů, aloe pokožku chladí a zklidňuje a hormony Auxin a Giberelin stimulují hojení ran a podporují růst nových buněk v pokožce. Mlha je vhodná pro pokožku obličeje i celého těla. 

Pro pokožku namáhanou městským ovzduším 

…je nejlepší volbou City Protect InCellum Spray od Institut Esthederm. Na pleti totiž vytváří jemný ochranný film, který chrání buňky před volnými radikály, smogem i sluncem. Díky této mlze zcela přirozeně posílíte obranyschopnost pokožky a zpomalíte procesy stárnutí. A kdo by si to nepřál že ano… 

Pro osvěžení s vůni cedrového dřeva a pelargonie 

…vyzkoušejte Hydrating Mist Geranium Cedarwood od Sparitual. Šťáva z listů aloe hydratuje pokožku do hloubky, zrníčka vanilky působí protizánětlivě a extrakt z jablka antioxidačně. V tonizující mlze na pokožku tváře i celého těla najdete i vysoce pečující oleje z levandule, pačuli i cedrového dřeva. Hotová aromaterapie ve spreji.

 A jak na správnou aplikaci mlhy? 

Nejvhodnějším a nejefektivnějším způsobem správné absorpce všech složek hydratačních sprejů je aplikace na důkladné vyčištěnou pleť. Mlhu si rovnoměrně naneste na tvář, dekolt nebo kde je to potřeba, ze vzdálenosti přibližně 12 centimetrů a chvíli nechte absorbovat. Na mírně navlhčenou pokožku pak aplikujte váš oblíbený krém, sérum nebo olej. Produkt, který následuje po mlze dokáže v pokožce uzamknout všechny hodnotné látky z mlhy a pleť je pak vyživená mnohem intenzivněji.

A jak je to s aplikací během dne? V parných dnech se chladivá mlha může hodit. Nedoporučujeme ji ale aplikovat často a na nalíčenou tvář. Přitahuje totiž na make-up nečistoty a pokožku může spíše znečišťovat než vyživovat. I tady platí zlaté pravidlo „všeho s mírou“.