Pleťové masky: jaké jsou jejich benefity a proč je zařadit do kosmetické rutiny

Doba čtení: 3 min.

Potrpíte si na pleťové masky nebo teprve objevujete tento fenomén? Díky nim je pleť rozzářená a pružnější během pár minut. 
Víte, jak často je aplikovat a která je pro vás vhodná? Představíme vám jednoduché rady a tipy jak postupovat při výběru a aplikaci. 

Ačkoliv pleťovou masku nemusíte používat každý den, je vhodné ji zahrnout do vaší beauty rutiny – masky totiž poskytují pokožce hloubkovou hydrataci a jsou nedílnou součástí péče o pleť. 

 

Dle čeho vybrat masku?

Nejdůležitější je stav vaší pokožky a její aktuální potřeby. Zaměřte se na hydrataci, vrásky, barvu i jas. Velkou roli hraje také typ vaší pleti – suchá, smíšená či mastná? Tuto otázku byste si měli položit jako první. 

Typy masek:

Látkové – jednorázová klasika, kdy jsou aktivní látky předem napuštěny do masky. Stačí jen uhladit na obličeji a můžete relaxovat, případně doplnit příjemnou masáží s guashou nebo face rollerem. 

Krémové – u krémových masek je důležité odhadnout množství, které budete nanášet na obličej. Masku nanášejte tak, aby pokryla celý obličej. Jedná se o oblíbený a vyhledávaný typ. 

Slupovací masky fungují spíše jako peeling a při slupování odstraňují vrstvu odumřelých buněk z nejsvrchnější vrstvy pokožky. Není však vhodné nanášet masku, pokud používáte samotný peeling –  hrozí vznik pupínků a narušení ochranné vrstvy pokožky.

Kdy a jak pleťovou masku aplikovat? 


Používejte pravidelně alespoň 1x týdně, případně před důležitou schůzkou či událostí, aby byla vaše pleť v kondici. Nejprve proveďte čištění vašim oblíbeným gelem, následně doporučujeme dočistit tonikem a můžete aplikovat masku. Po sundání nezapomeňte obličej umýt – pokud je tak dle návodu vyžadováno. Následuje sérum (pokud používáte) a krém. 

Dopřejte si chvilku odpočinku a nespěchejte při aplikaci masky. Skvěle poslouží guasha či face roller, díky kterým zvýšíte cirkulaci krve a při pravidelném užívání se můžete těšit ze zpevněných kontur a vyhlazených vrásek. Při aplikaci nezapomeňte masku nanést také na krk a dekolt. Pleťové masky rozhodně nenahradí vaše oblíbené produkty, ale jsou příjemným a obohacujícím prvkem kosmetického rituálu. 

 

I v Bomton Clinic si můžete dopřát speciální kosmetická ošetření, která si vyberete na základě stavu vaší pleti. Vybírat můžete z jedenácti typů, kdy každé ošetření řeší konkrétní problém. Pokud je Vám naopak příjemnější domácí způsob relaxace, doporučujeme alespoň krémové masky od Institut Esthederm, které zakoupíte i na e-shopu Bomton Beauty.