Zásady správného mytí vlasů

Doba čtení: 4 min.

Nejspíše si myslíte, že se vás to netýká a na mytí vlasů nelze nic pokazit. Opak je pravdou. Mastí se? Chybí vašim vlasům objem? I to může být následkem nesprávného mytí. Určitě je zde pár pravidel, které byste neměli podcenit a my vám je rádi prozradíme.

První pořádně rozčesat…

Ještě před samotným mytím nezapomeňte vlasy řádně rozčesat, aby se z nich mohly dostat všechny nečistoty, které se v nich přes den nahromadily. My doporučujeme Detangling Brush od Sachajuan, který byl vyvinut speciálně pro snížení vnějšího poškození a rozčesávání vlasů, které zanechává jemné a lesklé. 


A teď k samotnému mytí!

Zapomeňte na studenou a horkou vodu. Studená vlasy dobře neumyje a horká dráždí pokožku hlavy. Ideální je příjemně teplá voda. Dbejte na pomalé pohyby a nepoužívejte nehty, které by mohly poškodit vaši vlasovou pokožku. Důležitý je výběr správného a kvalitního šamponu. Zde si můžete přečíst více o šamponech z drogerie, které našim vlasům dokáží velmi uškodit.

Doporučujeme značku Sachajuan, jejíž produkty můžete kombinovat navzájem! Mastným vlasům bez objemu bude vyhovovat Scalp Shampoo, který reguluje produkci mazu a jemně odstraňuje odumřelou pokožku. Objemu pomůže Ocean Mist Volume Shampoo, který navíc dodá vlasům strukturu a lesk. Celou nabídku si můžete prohlédnout na e-shopu Bomton Beauty a vybrat si tak šampon, který řeší konkrétní problém. Nebojte se je kombinovat dohromady. 

Šampon rozetřete mezi mokrými dlaněmi, napěňte a naneste k pokožce hlavy jemnými masážními pohyby (zapomeňte na drhnutí, které by vlasy mohlo poškodit). Následně důkladně opláchněte a šetrným způsobem se zbavte přebytečné vody ve vlasech ručníkem. Pokud se vlasy hodně mastí, může být příčina ve špatném vymytí šamponu nebo kondicionéru. 

Proč používat kondicionér/masku?

Díky kondicionéru budou vaše vlasy silnější a chráněny před vnějšími vlivy či tepelnou úpravou. Vyhlazuje vlasovou kutikulu a tím zamezuje zamotávání vlasů, zvyšuje lesk a snižuje statickou elektřinu. Kondicionér či masku nanášejte do prostředních délek až ke konečkům (masku až k pokožce hlavy), kdy je důležité vlasy řádně pročesat – ať už prsty nebo hřebenem a nechte chvíli působit.


Poslední krůček…

Umyté vlasy jsou nejvíce křehké a náchylné k lámání, proto je jemně vysušte  ručníkem, ale nikdy nedrhněte! Nezapomeňte vlasy chránit před vysokými teplotami, které jim nesvědčí. Před fénováním nezapomeňte na termoochranu

Nechráněné vlasy mohou vlivem přílišného tepla změnit barvu, ztratí na síle a elasticitě a nejen vaše konečky budou polámané a roztřepené. Do vlhkých vlasů doporučujeme aplikovat i stylingové produkty.