Aby vlasy nepadaly. Pár pravidel, která vám zaručí opravdu zdravé vlasy

Doba čtení: 5 min.

Trápí vás padání vlasů? Nacházíte v kartáči velké chuchvalce vlasů a děsíte se každého dalšího česání? Nebojte, nic není ztraceno. Na Bomton Beauty najdete dostatek produktů pro správnou výživu a v tomto článku dostatek tipů, jak dlouhodobě udržet vlasy husté a zdravé.

Ta správná péče

Při řešení problémů souvisejících s padáním vlasů je důležité se na situaci dívat komplexně. Kromě správné výživy a případné kontroly u lékaře doporučujeme také absolvovat trichologické vyšetření pokožky hlavy, které odhalí příčiny vašich problémů. Teprve poté je vhodné začít se správnou péčí. Ideální jsou vlasová séra nebo spreje, které účinkují přímo u kořínků.

Genesis Sérum od Kérastase obsahuje Aminexil, kofein a zázvor, tedy složky, které aktivují růst vlasů a posílí vlasová vlákna. Kofein zvyšuje produkci kolagenu, stavebního prvku vlasu a 15% Aminexil předchází jeho usazování kolem vlasových kořínků. Vlasová pokožka je po 6 týdnech pevná, posílená a zdravá. Specifique Spray Stimuliste je denní lehká sprejová péče, která kromě Aminexilu obsahuje i Vitamin PP podporující mikrocirkulaci krve v pokožce a aminokyselinu Arginin a Gluco-Lipid, patentovanou kombinaci energizující glukózy a vyživujícího lipidu pro krásnější a správně rostoucí vlasy. 

Zdraví vlasů začíná kořínky a končí konečky. Resistance Serum Extentioniste od Kérastase kromě vyživujícího koktejlu z ceramidů a Creatinu R, který aktivuje zdravý růst vlasů a zabraňuje padání, pečuje i o kvalitu vlasu v délkách. Složení vyhlazuje vlasovou strukturu a snižuje lámavost i roztřepené konečky, a vy tak již nebudete lámáním přicházet o cenné centimetry.

Je řídnutí vašich vlasů v pokročilejším stádiu? Sáhněte po Thickening Treatment Stemoxydine od Redken, které nabízí intenzivnější podporu růstu vlasů. Obsahuje účinnou látku Stemoxydine 5%. Ta v průběhu 3 měsíců používání pomůže aktivovat více než 1000 vlasů k opětovnému růstu. Každodenní používání Stemoxydinu znovu probouzí vlasové folikuly z klidové fáze a přispívá tak k hojnějšímu růstu vlasů.

Nezapomeňte na šampon

Anti-hair loss péči je vhodné podpořit šampony se stejným účinkem. Náš bestseller Specifique Bain Prevention je šamponová lázeň obsahující efektivní technologii Glucko Impilsion. Ta dodává energii přímo vlasovým cibulkám a stimuluje buněčnou výměnu a mikrocirkulaci ve vlasové pokožce. Je vhodný na každodenní mytí, vlasům dodává objem a usnadňuje jejich úpravu. 

Few honorable mentions

Zdraví vlasové pokožky můžete snadno podpořit i správnou manipulací a návyky v péči o vlasy. Víte, že nejen pleti ale i vlasové pokožce prospívá pravidelný peeling? O odstranění odumřelé kůže a dostatečné prokrvení se postará Scalp Scrub od Sachajuan. Pečlivě odstraňuje i nadbytečnou mastnotu, nečistoty nebo zbytky produktů. Pokožka hlavy je po něm čistá, prokrvená a připravená absorbovat aktivní složky další speciální péče. 

Víte, jak na správné česání? Kartáčujte jemnými tahy od konečků. Až když máte rozčesané délky,, můžete pokračovat s tahy od kořínků po konečky. ideální je česat 2x denně, jednou ráno a jednou večer, a také před každým mytím vlasů pro odstranění prachu a jiných nečistot. Vlasy v mokrém stavu češte co nejméně. Pokud je potřeba, použijte speciální kartáč vhodný i na česání vlhkých vlasů, Detangling Brush od Sachajuan. Na suché česání pak skvěle poslouží kartáč Tangle Teezer, který vlasy neláme a zabraňuje krepatění. 

Jak pečovat o hřebeny a kartáče? Ideální je předcházet množení bakterií a nečistot tím, že jednou za měsíc kartáč umyjeme jemným mýdlem. Jednou za půl roku ho pak doporučujeme vyměnit za nový. 

A na co určitě nezapomenout? Na pravidelnou návštěvu salonu. Správný a pravidelný střih vám zaručí, že se vaše vlasy nebudou lámat. Objednat se můžete kdykoliv na telefonním čísle +420 775 791 063 nebo na adrese studio@bomton.cz . Moc rádi Vás v Bomton Studiu na Václavském náměstí přivítáme a Vám i Vašim vlasům dopřejeme tu nejpreciznější péči na míru.