S jakými produkty nejraději pracují naši kadeřníci

Doba čtení: 5 min.

Pohled do zákulisí je něčím, co máme všichni rádi. Co dělají druzí a proč? Sdílení soukromých tipů…

Vzali jsme do ruky zápisník a právě takové téma pro vás nyní zpracovali. Zaměřili jsme se na produkty péče o vlasy, se kterými pracuje tým studia BOMTON. Denně je jich samozřejmě spousta. Nás ale zajímá, co jsou jejich „tajné“ triky, jaké mají mezi vlasovou kosmetikou favority, a proč. Pokud se tedy chcete inspirovat profesionální zkušeností, tady jsou naše tipy.

 

Václav Kostrba (Senior)

Jsem nadšený z účinků kondicionéru Hair Alchemy od Oribe. Vlasy intenzivně vyživí, ale naprosto je nezatěžuje. Pro jemné a lámavé vlasy ho používám zásadně. Dalším produktem, se kterým opravdu rád pracuji, je Hair Repair Treatment Sachajuan. Jde o velmi jemnou masku, která vlasy nemastí a vyživí je dle potřeby.

Jana Langmajerová (Creative Director)

Miluji preciznost i v nejmenším detailu. Ráda proto pracuji s Protective Hair Pefume Bois Noir od Sachajuan. Je to novější ze dvou vlasových parfémů od Sachajuan, s velmi elegantní vůní, která ve vlasech vydrží a chrání je, dodává jim vlhkost a disponuje i UV filtrem.

Sofie Adámková (Junior)

Scalp Treatment Duo od Sachajuan je produkt, který má skvělé výsledky. Jde o nadstavbovou péči – a na tu si lidé zvykají méně ochotně. Péče o pokožku hlavy je ale důležitý základ, který se projevuje i ve zdraví a vzhledu vlasů. Péče Scalp Treatment perfektně řeší lupy a zklidňuje podráždění.   

Mým MUST HAVE je pak Treatment od Moroccanoil. Vyživí, uhladí a dodá vlasům skvělý lesk. Z olejů všech značek jsem nejnadšenější právě z tohoto.

Milada Kočárková (Junior)

Z věcí, které nejsou tak známé, mám moc ráda Shine Serum od Sachajuan, takže je to vlastně takový můj tajný tip. Je lehčí než klasické olejíčky, lesk ale dodá perfektní, a podtrhne tak finální styling.

Šampon, který by podle mého měl mít doma každý, je Scalp Shampoo od Sachajuan. Vlasy nijak nezatěžuje a skvěle čistí pokožku hlavy.

Jindřich Machuta (Creative Director)

Perfektně se mi pracuje s Curl Control Mousse Moroccanoil. Je to bestseller a vím, že i řada kolegů na něj nedá dopustit. Pěna krásně definuje přirozený tvar vlasů, pomáhá tomu, že vlny nebo kudrliny skvěle drží a nekrepatí se. Pěna se také skvěle a snadno aplikuje.

Z ruky také nedám Hairspray Light and Flexible od Sachajuan. Po aplikaci tohoto laku zůstávají vlasy „živé“ a v pohybu, ale absolutně drží tvar a nepoletují. Představte si, jako by si vaše vlasy pamatovaly, kam patří, a do této polohy se vracely, i když se jinak mohou volně hýbat, a účes tak nedělá dojem helmy.

Myroslava Tehza (Junior)

Podle mého je jedním z nejzdařilejších produktů na vlasový styling vůbec Volume Powder od Sachajuan. Je to vlastně více produktů v jednom. Dělá perfektní objem vlasů, dodá texturu a současně vlasy odlehčí a refreshne. Je dokonalý pro vlasy, které se rychleji mastí, a také na cesty. Můj „tajný“ trik nebo tip to ale určitě není, protože tahle věcička je bestseller.

Ale mám i tip na něco, co může mnoha lidem uniknout. A přitom je to tak skvělé. Pro vlasy, které jdou špatně rozčesat a zacuchávají se, je geniální pomocník Run-Through Detangling Shampoo z kolekce Oribe. Pokud máte často obtíže vlasy rozčesat, je právě takové inovativní řešení velmi potřeba, aby nedocházelo k potrhání vlasů.