Samoopalovací přípravky: zdravá barva díky správné aplikaci

Léto se blíží a slunečné počasí nás nutí do krátkých šatů, kraťásků či sukní. Vystrčit hned bílé nohy po zimě se odváží ale málokdo. Nepodceňujte tedy přípravu na léto a vyzkoušejte samoopalovací krémy či nástřiky.

U novějších samoopalovacích krémů se už nemusíte tolik bát nepřirozené oranžové pokožky, jako tomu bylo dříve. Ale ani nyní nejsou samoopalovací přípravky dokonalé. Je důležité dodržovat aplikační zásady, aby nedošlo k nerovnoměrnému ‚opálení‘. Také si někteří uživatelé stěžují na typický samoopalovací zápach, což je ale zcela normální jev, který je důsledkem působení samoopalovací složky.

Jak tedy správně pracovat se samoopalovacím přípravkem?

Nejdříve vyzkoušejte barvu na nějakém skrytém místě, jako je třeba vnitřní strana stehen. Pokud je na vás barva tmavá, můžete ji smíchat s trochou tělového mléka. Díky tomu bude světlejší. Nezapomínejte si také vždy po jednotlivých úsecích mýt ruce, abyste je neměli o několik odstínů tmavší než zbytek těla.

Krém nanášejte od nohou směrem nahoru. Nezapomeňte důkladně natřít i kolení jamky, prsty u nohou a podobná místa. Vyhraďte si na to dostatek času, abyste mohli precizně rozetřít krém a poté nechat tak 15 minut působit, než se krém vstřebá.

Samoopalovací přípravky zbarvují pouze svrchní vrstvy pokožky. Pokožka je tak opálená zhruba týden, protože se odlupují odumřelé kožní buňky a tím i opálení. S aplikací přípravků to ale nepřehánějte, cílem je zdravá barva.