Stárnout? Díky, dneska ne.

Žít víc než 80 let už dneska není nic zas tak výjimečného. Otázka však je, v jaké kondici svých 80 svíček sfoukneme. Ve zdraví a v pohodě, nebo spíše už jen tak ze setrvačnosti?

Díky procedurám Age protection a unikátnímu Age Proteom séru od Esthederm i pro vás může být věk, bez ohledu na genetiku, jen jakýmsi orientačním číslem. A čím dříve s péčí začnete, tím snáz můžete stárnutí odložit „na později“.

Věk je jen číslo. Bohužel. Naštěstí.

Už od starověku si lidé lámou hlavy otázkami, jak zastavit stárnutí. Ani my nejsme jiní. Místo magie se však můžeme obracet k biologii a výzkumu. Výsledky zkoumání biologických strategií „nesmrtelných“ bakterií si díky Esthederm a naší Age protection prodecury můžete na vlastní kůži vyzkoušet i vy.

V čem tedy je tajemnství věčného mládí? Pravdu budou mít ti, kteří zmíní „dobré geny“ i ti, kteří radí vyhnout se buněčným stresorům. Základním stavebním kamenem našich těl jsou proteiny – vyráběné podle receptury zapsané v DNA. Dlouhá léta jsme se proto snažili zabránit poškozením DNA – a fungovalo to jen z části. Nejnovější studie na „nesmrtelných“ bakteriích totiž ukázaly, že důležitější jsou právě proteiny, které mají schopnost DNA samy opravovat. Nejnovější anti age kúra od Esthederm se tak už nezaměřuje jen na celkovou ochranu prostřednictvím tradičních antioxidantů, ale řeší specificky ochranu proteomu – souboru proteinů, které určují fungování našich těl.

Jak se na proteomu projevuje stárnutí? Pro buňky pokožky je největší hrozbou karbonylace v důsledku oxidace. Karbonylované proteiny ztrácejí svou trojrozměrnou strukturu, nemohou plnit své biologické funkce a musí být z buňky odstraněny. Bohužel, s přibývajícím věkem je jejich eliminace obtížnější a hromadí se ve formě toxických agregátů, které brání správnému fungování buněk. Postupně je až třetina proteonu kožních buněk karbonylovaná – a to v různých vrstvách znamená dehydrataci, vizuální nerovnoměrnosti, ztrátu pevnosti a pružnosti.

Odložte stárnutí s Institut Esthederm

Age Preteom sérum má tedy za úkol chránit a udržovat optimální proteinové složení v buňkách. Jednoduše platí, že pokud chráníme a optimalizujeme biologickou odolnost našich proteinů, a tedy i odolnost našich buněčných opravných systémů, mohou fungovat i ve vyšším věku úplně stejně jako v mládí.

Proto jsme v Bomton Clinic obohatili všechny Esthederm kosmetické procedury právě o aplikaci Age Proteom séra, které svým složením brání stárnutí proteomu a tím oddaluje celkové stárnutí buněk pokožky – a toto sérum vám přímo v Bomton Clinic nebo na e-shopu nabízíme i pro pravidelné používání v mezičase.

Objednejte se na některou z kosmetických procedur Institut Esthederm a chraňte svou pleť správně ještě před létem.

Co kdyby vaše pleť stárla 2x pomaleji?