VLASOVÝ PARFÉM: PROČ HO MILUJEME A JAK SE POUŽÍVÁ?

Doba čtení: 4 min.
VLASOVÝ PARFÉM: PROČ HO MILUJEME A JAK SE POUŽÍVÁ?

Představte si jemný vánek, který se mihne vašimi vlasy, nesoucí sebou jemnou a okouzlující vůni, která zůstává, když se pohybujete. To je kouzlo vlasového parfému. Ovšem nejde jen o skvělou vůni, jde o prožití smyslové cesty, která zahrnuje eleganci a sebevědomí.

Co je to vlasový parfém?

Jednoduše řečeno je to parfém, který ovšem není určen pro pokožku, ale pro vlasy. Na rozdíl od klasického parfému je vlasový parfém lehčí a obsahuje jenom malé množství alkoholu. Alkohol totiž dokáže výrazně oslabovat strukturu vlasu a vysušovat ho. I proto se nedoporučuje aplikovat do vlasů klasický parfém.

Jaké jsou benefity jeho aplikace?

Kromě příjemně vonícího účesu se díky parfému do vlasů dostávají pečující oleje a další hydratační složky. Struktura vlasu navíc dokáže molekuly parfému dobře absorbovat, a ten pak ve vlasech přetrvá opravdu dlouho.

Další výhodu vlasového parfému uplatní především alergici a lidé s ekzematickou pokožkou. Pro mnoho lidí jsou klasické parfémy dráždivé a vyvolávají alergické reakce. Naopak vlasové parfémy do kontaktu s pokožkou nepřichází, a proto jsou i pro citlivější jedince bezpečné.

Vlasový parfém je také o něco méně intenzivní než klasický parfém. To může vyhovovat lidem, kteří nemají rádi intenzivní a výrazné vůně, nebo těm kteří pracují v úzkém kontaktu s jinými lidmi.

Parfém na vlasy bývá často i cenově dostupnější než klasický parfém, který se aplikuje na kůži. Také je obvykle v menším balení. Vlasový parfém je proto praktický pro ty, kteří chtějí vyzkoušet luxusní parfém, ale nejsou si jistí vůní, nebo jeho intenzivní verzí. 

Jak ho správně použít? 

Parfém aplikujeme rovnoměrně po celé délce vlasů, ideálně na závěr stylingu do čistých, suchých a přípravky ošetřených vlasů, ze vzdálenosti 15 cm od účesu. Parfém můžete aplikovat jenom lehce, nebo intenzivněji a kdykoliv v průběhu dne ho aplikovat znovu.

Jak si vybrat ten správný?

Na Bomton Beauty najdete hned několik vlasových parfémů, které se kromě vůní liší i vlastnostmi a luxusním pečujícím složením. Podívejme se spolu na ty nejoblíbenější. 

Chronologiste Huile de Parfum od Kérastase je vůní a vyživujícím olejem v jednom. Dokáže výrazně eliminovat roztřepené konečky i elektrizování vlasů. Chrání je před tepelnou úpravou do 230 stupňů a vlasy zanechává vyživené a lesklé. Voní po perské limetce, zelených tulipánech, magnólii a růžovém čaji.

Víceúčelový parfém na vlasy od SACHAJUAN je více než jen voňavý zážitek. Díky svému složení prameny hydratuje, chrání před UV zářením i nežádoucími zápachy z prostředí. Navíc je veganský a neobsahuje parabeny. Jemná vůně Fruity Floral je charakteristickou pro produkty této značky. Má sofistikovanou ovocně-květinovou vůní s horními tóny zeleného jablka a liči a srdcem z broskve, růže a ylang ylang. Základ obsahuje bílé pižmo, cedrové dřevo a pačuli. Nová vůně – Bois Noir – má hlubší vůni s horními tóny bílého medu a kardamomu. Základ obsahuje vanilku, santalové dřevo a pačuli. Vůně je vyvinuta tak, aby poskytovala bohatou, ale svěží vůni s hlubším charakterem vhodnou pro muže i ženy. Jeden vstřik vlasy oživí, nechává je svěží, vyživené a jemně provoněné.

Hledáte tělový a vlasový parfém v jednom? Pak si jistě oblíbíte ten od MoroccanoilBrumes du Maroc vás okouzlí dokonalou signifikantní vůní a opravdu jemnou recepturou, která vlasy nijak nezatěžuje. Navíc obsahuje arganový olej – marocký poklad známý pro své výživné vlastnosti. Pečuje o barvu vlasů a chrání je před UV zářením i mechanickým poškozením. Čarovná vůně zachycuje podstatu malebných břehů Maroka a půvab Středozemního moře.

Toužíte po luxusním parfému na vlasy? Značka Oribe si vás získá svými parfémy z řady Signature Fragrance. Moderní květinovou vůni Valley of Flowers tvoří harmonická směs damašské růže, jasmínu, pivoňky a santalového dřeva, která navodí pocit ranní procházky rozkvetlou loukou. Čistá a svěží vůně Desertland je plná levandule, borovice, divokých pouštních květin a texaského cedrového dřeva. Každý váš pohyb bude díky tomuto parfému opravdovým zážitkem. Pro vaše okolí, no především pro vás. Charakteristická vůně Cote d’Azur, která se nachází ve většině produktů, vás přenese na pobřeží Středozemního moře. Harmonické tóny kalábrijského bergamotu, santalového dřeva a bílého jasmínu ztělesňují kouzlo a teplo Francouzské riviéry. Zavede vás na místo, kde jste ještě nikdy nebyli.