Všechno, co potřebujete vědět o řasenkách

Nejnovější řasenky toho umí tolik, že si ani nevzpomenete na prudložování či lepení umělých řas. Ale umíte je správně nanášet? A víte, kterou řasenu si vybrat? My vám poradíme.

1. Proč hned vyschne?

I drahá a kvalitní řasenka může váš vzhled spíše zošklivit, než zkrášlit. Pod očima se vám můžou objevit šmouhy nebo nadrobené černé tečky. Řasenka sice může být stará či vyschlá, často za to ale můžeme my špatným zacházením. Do náplně se totiž dostává prach a vzduch, a proto bychom ji měli měnit každé dva měsíce. V žádném případě s řasenkou nepumpujte nahoru a dolů, dostane se dovnitř vzduch a rychleji pak vyschne.

2. Jak ji správně používat?

Myslíte si, že řasenku zvládne nanést i malá holčička? To možná ano, ale vždycky je co zlepšovat. Výsledek pak bude ještě krásnější. Barvu nanášejte kartáčkem cik cak, aby se dostala až ke kořínkům a řasy byly namalované rovnoměrně.

3. Aby byl výsledek dokonalý celý den

Míváte řasenku často rozmazanou, i když jste si na oči celý den ani nesáhla? Důvod je jednoduchý. Může za to mastné okolí očí. Možná nenecháváte dostatečně vstřebat denní krém nebo se vám od přírody pleť hodně mastí. Jako rychlá pomoc skvěle funguje jemné přepudrování očních víček.

4. Která je ta pravá?

Také v drogerii dlouhé minuty přemýšlíte, kterou řasenku si vybrat? Najít takovou, která vám bude přesně vyhovovat, může trvat roky. Abyste nemusela postupovat metodou pokus – omyl, nejprve se zamyslete nad tím, jaký typ řas máte. Jsou dlouhé a pevné, nebo spíš jemné a krátké? A jaký očekáváte výsledek? Chcete jen barvu, nebo spíš objem? Podle toho se rozhodujte.

5. Jak ji perfektně odlíčit?

Při odličování očí postupujte velice šetrně. Na vatový tampón naneste odličovací mléko nebo vodu, přiložte na víčko a nechte pár vteřin působit. Potom jemnými pohyby řasenku z očí jakoby stáhněte. Rozhodně oči nedrhněte silou, takhle vám řasy akorát vypadají.