Žena, kterou obdivujeme: Jeanne Damas

Minimum make-upu, žádné složité účesy ani vyzývavý outfit. Přesto je tahle francouzská modelka a blogerka absolutní hvězdou stylu.

Pařížská podnikatelka, módní ikona a zakladatelka značky Rouje, Jeanne Damas, svou kariéru začala už před několika lety na sociální síti Tumblr. Pravidelně sdílela fotografie svých přátel, svůj osobní styl a ztělesňovala všechno, čím se vyznačuje pařížská mládež. Její profil se brzy stal oblíbeným fenoménem, kde se isnpirovaly stovky žen z celého světa.

Jejího vlivu si všimly také uznávané módní značky a začala spolupracovat s Gucci, Rogerem Vivierem, Isabel Marant, Costume National, Mango a zdobila stránky Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Purple Magazine, Jalouse, L ‚Officie a další.

Dnes je bezpochyby jednou z ikon francouzské módy. Umístila se v žebřížku magazínu forbes „30 pod 30“ a francouzská Vogue o ní napsala, že je dokonalým příkladem typické samostatné Francouzky. Zatímco stále obohacuje svět módy, věnuje se také vlastní značce Rouje, kteru založila v roce 2016.

Její styl je velice jednoduchý, jemný a nenásilný. K večerním šatům si klidně nechá rozpuštěné vlasy a na nohy obuje balerínky. Džíny nosí s bílým tričkem, rozcuchanými vlasy a rudými rty.