3 tipy, jak se vyspat do krásy díky kosmetice

Doba čtení: 3 min.

O tom, jak je spánek důležitý, se poslední dobou mluví stále více. Proč byste opravdu měli spát alespoň 7 hodin denně a jak vám ke krásné pleti pomůže nejen pohodlná postel, ale také kvalitní kosmetika?

Kvůli nekvalitnímu nebo nedostatečnému spánku vznikají na obličeji mnoha z nás otoky, kruhy pod očima a pleť je celkově unavená, zašedla a nepůsobí zdravě. Málo spánku navíc neprospívá ani celému tělu nebo psychice.

  • Spát bychom měli alespoň 7 hodin denně.
  • Před spaním vypněte všechna elektronická zařízení.
  • Do postele uléhejte s knížkou nebo časopisem.
  • Nejdůležitější je pro tělo spánek před půlnocí.

V noci naše pokožka regeneruje, proto jí dopřejte dostatek času, aby to zvládla. Díky tomu je pak lépe schopna absorbovat produkty, které obsahují různé aktivní a prospěšné látky. Nejlepší jsou produkty s retinolem nebo kyselinou hyaluronovou či glykolovou.

Ke kráse si můžete pomoci mnoha kosmetickými vychytávkami. Jak na to?

1. Hydratace pleti

Během noci pokožka ztrácí vhlkost a je mnohem sušší než během dne. Proto jí musíte vláhu dodat právě pomocí kosmetických přípravků. Ideální je hydratační krém, sérum nebo maska.

Vyzkoušejte třeba intenzivně hydratační krém s buněčnou vodou Cellular Water Melting Moisturizing Cream od Institut Esthederm. Uzamyká vlhkost v pleti a stimuluje její vitalitu. Koupíte tady.

Pomůže vám také hydratační maska, která dodá pleti potřebné živiny a navíc dokáže vyzmizíkovat i několik vrásek. Zkuste třeba pleťovou masku s vysokou koncentrací kyseliny hyaluronové Intensive Hyaluronic Mask od Institut Esthederm.

Okamžitě a intenzivně hydratuje akutně dehydratovanou pleť. Obsahuje unikátní komplexem tří typů molekuly kyseliny hyaluronové, které mají schopnost proniknout hluboko do jednotlivých vrstev pokožky, kde zabezpečí její hydrataci, a tím i obnoví kožní hustotu. Výsledek? Pokožka je ihned intenzivně hydratovaná, pružná a rozjasněná. Mikrovrásky jsou už z hloubky vyhlazenější. Koupíte tady.

2. Pomoc očím

Probouzíte se ráno oteklí a s tmavými kruhy pod očima? Pak by vám na kosmetické poličce neměly chybět jednorázové oční náplasti pro okamžité vypnutí a projasnění unavené pokožky, které navíc minimalizují tmavé kruhy a váčky pod očima.

Zkuste třeba vypínací oční náplasti Lift & Repair Eye Contour Lift Patches od Institut Esthederm. Redukují otoky a zesvětlují tmavé kruhy pod očima. Poskytují pleti intenzivní a hloubkovou hydrataci. Projasňují pleť a minimalizují vzhled drobných vrásek a linek. Zpomalují stárnutí pleti a pozvedají oční kontury. Okamžitě vypínají pleť v oblasti očí a intenzivně ji regenerují. Napravují poškození pleti vlivem stresu a vnějšího prostředí. Koupíte tady.

3. Hebké rty

Během noci byste neměli zapomínat ani na rty. I ty potřebují v noci odpočívat a regenerovat. Před spaním proto nezapomínejte vypít sklenici čisté vody a rty důkladně namazat hydratačním balzámem bez příchutě.