5 produktů, které vám zaručí krásné vlasy

Doba čtení: 5 min.

Už dávno je pryč doba, kdy jsme na vlasy používali jen šampon a kondicionér. Dnes existuje na trhu mnoho masek, krémů, sér, olejíčku a dokonce i vlasových peelingů. My ale víme, které produkty by měly mít čestné místo na vaší beauty poličce.

Vyznat se dnes ve vlasové péči je docela velký oříšek. Kromě produktů, které vaše vlasy vyčistí od nečistot, existují také ty, které jim dodají objem, lesk, hydrataci nebo je zregenerují. Ingredience v nich obsažené jsou navíc tak exotické a jedinečné, že musíte vytáhnout z knihovny slovník cizích slov, abyste pochopili, co to vlastně znamená.

Často jsou jako zdroj zdraví a krásy používané peptidy, antioxidanty či kolagen. Ovšem nenechte se zmást. Pokožka hlavy a vlasy samotné stárnou stejně jako obličej a celé tělo, proto je potřeba jim věnovat dostatečnou péči. Všechny výše zmíněné látky zaručí, že vaše vlasy budou zdravé, pevné a lesklé. Peptidy pomáhají růstu vlasů, kolagen je dělá silnější a pružnější a díky antioxidantům budou krásně hebké.

Lehký bezoplachový kondicionér Leave In Conditioner ve spreji. Prodává Bomton.

Abyste se ale v záplavě všech produktů neutopili, poradíme vám, které byste si určitě měli pořídit.

1. Ještě než začnete s mytím a následnou péči, o vlasy se postarejte produkty s označením pre-shampoo nebo pre-mask. Ty totiž vlasy vyčistí od všech nečistot a mazu a další péče už bude o dost rychlejší a jednodušší.

2. Pak by měl následovat peeling, který zbaví pokožku prachových částic a vlasy se díky němu nebudou tolik mastit. Naopak budou vyživené a zdravější.

3. Šampon pak vybírejte podle typu vlasů. Nejlepší bude, když se poradíte se svým kadeřníkem, který zná vaše kadeře dokonale. A stejně jako jednou za čas měníte parfém nebo pleťový krém, stejné by to mělo být i se šamponem.

4. Po šamponu by měl následovat kondicionér. Zacelí vlasové vlákno, regeneruje, hydratuje a navíc pomáhá při rozčesávání. Nikdy ho ale nenanášejte až k pokožce hlavy, vždy pouze do konců.

5. Jednou za čas byste měli použít také masku na vlasy, leave in produkt, tonikum a sérum. Dodají vlasům extra porci hydratace.