Kde sehnat nejlepší podzimní kousky z druhé ruky?

Doba čtení: 4 min.

Díky těmto second handům zapomenete na obrovské řetězce a budete se radovat z originálních a neopakovatelných outfitů za ceny, o kterých se vám ani nesnilo. Kam můžete v Praze vyrazit za exkluzivními kousky a vyhnout se tak „fast fashion“? 

Kdo by také čekal, že v “sekáči” můžete najít Dior, Hermés nebo Fendi? 

Lula Vintage Prague / Řipská 11 – Vinohrady
Za celým konceptem stojí zakladatelka Lucie Kratochvílová, která má módu opravdu v malíčku! Na Vinohradech najdete kamenný obchod, který svojí energií připomíná cool místo v Kalifornii. Kousky pečlivě vybírá sama Lucie dle aktuálních trendů, ale na základě kvalitních a udržitelných materiálů. Mimo to máte také jedinečnou příležitost k ulovení toho pravého vintage pokladu – je libo Prada kabelka? šátek Hermés? I to zde najdete!  Nakupování je tady opravdovým zážitkem. Pravidelně se v prostorách Lula Vintage konají párty, kde máte možnost potkat zajímavou skupinu lidí, pro které je móda sebevyjádřením a vášní.
E-shop: https://lulavintageprague.cz

1981 Secondhand / Oldřichova 427/31, Praha 2  – Vinohrady
Na Vinohradech ještě chvíli zůstaneme. Tentokrát v ulici Oldřichova, kde se vám mimo jiné naskytne i dechberoucí pohled na Nuselský most! Troufáme si říct, že tento secondhand netřeba představovat. Pokud jste z Prahy, jistě jste tento název již zaznamenali. Za” sekáčem” 1981 stojí Barbora a David, kteří second hand založili jako reakci na to, kolik zbytečného oblečení se na světě vyprodukuje. Jejich cílem je prodlužovat příběhy oblečení, které nemusí skončit v koši, ale bude dělat radost dál. Burberry kabáty, Jil Sander, Dior – ano, i tenhle obchod je plný vintage pokladů.
E-shop: https://www.1981.cz

Crashily  / Ječná 14, Praha 2 – Vinohrady
Přátelský duch a spousta cool oblečení, to je Crashily. V roce 2014 byla otevřena malá kamenná prodejna v pražských Holešovicích, která se ale přesunula do samotného centra Prahy. “Sekáč” je zaměřen jak na aktuální módní trendy, tak na populární retro vlnu (která teď hýbe světem) a nabízí vintage kousky z let osmdesátých a devadesátých.
Kromě second handového zboží Crashily spolupracuje i s lokálními tvůrci. Zastavte se pro svůj autentický model  – určitě nebudete litovat!
E-shop: https://www.crashily.com

Guilt Letná
Letná – stejně tak jako Vinohrady, čtvrť plná módy. Guilt je teprve nováčkem na scéně od srpna 2021, ale už tak se jim podařilo vybudovat komunitu, která se vždy ráda vrací. Udělejte si udržitelnou radost, která nezatíží planetu a budete se moci na ni spolehnout po celé roky. Mimo jiné nabízejí službu Tailoring – úpravu oblečení na míru.
E-shop: https://www.guilt.cz

ONLINE TIP – Articles. studios / @articles_studios
Tentokrát zůstaneme on-line. Zakladatel Matyáš miluje módu a pravidelně se účastní všech událostí, které módní nadšenec zkrátka nemůže vynechat! Projekt Articles. studios spojuje vintage a udržitelnou módu dohromady. Burberry saka, Lacoste a Yves Saint Laurent košile – to je pouze zlomek toho, co v nabídce najdete. Navštivte Instagram @articles_studios a nechte se inspirovat. V minulosti se konal společný pop-up se značkou Derza a věříme, že o Articles. ještě uslyšíme. 

Nebojte, nezapomněli jsme ani na “mimopražské”. Využijte možnosti nákupu z domova – každý obchod má také svůj e-shop! Jsme moc rádi, že jsme vám mohli představit náš výběr. Nejen, že svým nákupem nezatížíte planetu, ale budete mít radost z autentického kousku, který (pravděpodobně) na nikom jiném ani neuvidíte