Precizní mikádo od kadeřníků Bomton Studia: jak postupovat při úpravě vlasů doma?

Doba čtení: 3 min.

Perfektně střižené a upravené mikádo – to je opravdu pastva pro oči. Tato nestárnoucí klasika se jeví velmi elegantně a dokáže oživit náš stávající look. Rozhodujete se pro vlasovou změnu? Nevíte, jak účes upravit? S kadeřnicí Sofií Adámkovou z Bomton Studia jsme dali dohromady návod, jak vykouzlit dokonalé mikádo i u vás doma. 

Hned ze začátku je nutno podotknout, že mikádo nemusí nutně slušet každému. Ještě předtím, než se pro něj rozhodnete, dejte si pozor na tvar vašeho obličeje a typ vlasů. Pokud máte rovné vlasy, nebudete mít problém s úpravou. U žen, které mají kudrnaté a vlnité, je výrazně lepší, když vám kadeřník udělá delší střih, díky kterému se po vysušení vlasy samy zvednou. Pojďme si tedy představit celý postup.

  1. Jak už jsme zmiňovali výše, záleží na textuře vlasů. Vlasy umyjte vhodným šamponem a kondicionérem dle vašich preferencí. Kadeřnice Sofie doporučuje Ocean Mist Volume Shampoo a Ocean Mist Volume Condicioner – tyto dva produkty vlasům zajistí vzdušnost a texturu.

  2. Po umytí aplikujte ke kořínkům Volume Cream od Sachajuan (stylingový krém chránící před tepelným poškozením) a nezapomeňte na Shine Serum, které dodá vlasům potřebný lesk a zároveň posiluje konečky.

  3. A teď to hlavní – vyfoukat! Vlasy vysušte v předklonu do 80 %, takto upravený vlas se mnohem snáz a rychleji tvaruje a také se s ním lépe manipuluje. Následně vyhlaďte délky kulatým kartáčem. Po foukání aplikujte Sachajuan Volume Powder, který vlasům dodá objem a skvěle funguje také jako suchý šampon.

TIP: Jak správně vybrat kulatý kartáč? 

Kulatý kartáč o průměru 25 cm – ideální pro střední délku vlasů nebo mikádo či bob. Vytvoříte s ním dokonale hladký vzhled ale i přirozené vlny.

Kulatý kartáč o průměru 32 cm – tento střední kartáč je vhodný pro vlasy, kterých délky přesahují vaše ramena. Opět s ním zvládnete hladký look ale i wavy style.

Kulatý kartáč o průměru 43 cm – tímto kartáčem pečujte o dlouhé vlasy. Mnohem lépe s ním vykouzlíte opravdový objem a vlny, které jsou jemné a nenápadné.

U kudrnatých a vlnitých vlasů je postup stejný, můžete však použít difuzér a produkt na podpoření vln
Curl Defining Cream od Moroccanoil. 

Vyfoukání precizního mikáda s kvalitními produkty není žádná věda! Navštivte náš e-shop Bomton Beauty, kde naleznete všechny potřebné produkty pro dlouhotrvající účes. Pokud stále uvažujete nad tímto účesem, nechte si poradit od našich kadeřníků! Svůj termín si můžete rezervovat ještě dnes na telefonním čísle +420 775 791 063. Těšíme se na vás!