5 způsobů, jak připravit pleť na podzim

Doba čtení: 3 min.

Léto už pomalu končí, my se vracíme zpátky do kolotoče pracovních schůzek, úkolů do školy a teplých svetrů. Proto je taky potřeba zapracovat na tom, aby na podzim byla připravena i naše pleť. Jak byste o ni tedy právě v těchto dnech měli pečovat?

Mnoho z nás v létě zvolnilo a najeli jsme na prázdninový mód. Vyhřívali jsme se na slunci, koupali se ve slané či chlorované vodě, sem tam slupli nějaké ty hranolky na koupališti a večer na grilovačce jsme si dali pár skleniček vína. Tenhle letní režim je sice skvělý na odpočinek, naše pleť tím ale více či méně trpí. Proto je třeba ji teď zregenerovat a napravit všechny škody. Jak na to?

1. Profesionální péče

Abyste rychle vyřešili ty největší škody, objednejte se do salonu na profesionální ošetření. My doporučujeme třeba sezónní ošetření Esthederm. Detoxikační ošetření posiluje pleť a napomáhá překonávat změny ročních období. Na podzim a v zimě pleť hydratuje, dodává jí sílu a vitalitu. Zajděte třeba do studia Bomton Florentinum.

2. Detoxikace

Po účinném ošetření v salonu by měla následovat domácí péče. Nejprve se zaměřte na detoxikaci pokožky. Alespoň jednou týdně aplikujte na obličej jílovou nebo čisticí masku. Masku nanášejte vždy na střed obličeje, takzvanou T-zónu, tedy na obličej, nos a bradu. Právě tady jsou totiž póry nejvíce rozšířené.

3. Hydratace

Sluneční paprsky a slaná či chlorovaná voda pleť výrazně vysušují. Proto bude potřeba zaměřit velkou pozornost právě na hydrataci. Do denní rutiny zařaďte denní i noční hydratační krém, sérum i masku. Zkuste třeba regenerační sérum Institut Esthederm. Krém už může mít klidně hutnější konzistenci. Pokud vám vyhovují spíše oleje, sáhněte po luxusním pleťovém oleji Rodin.

4. Ochrana před sluncem

Léto sice končí, to ale neznamená, že se nemusí už před sluncem chránit. Krémy se SPF tedy zatím neodkládejte. Naopak je zařaďte do běžné péče, pokožce tím rozhodně pomůžete.

5. Krk a dekolt

Během léta byly krk i dekolt slunci vystaveny velice podobně jako obličej. Proto byste zvýšenou pozornost ěmli věnovat i jim. Kůže je tady velice tenká a tím pádem více náchylná ke stárnutí. Při večerním čištění obličeje tedy i tuto část těla jemně očistěte pleťovou vodu. Stejně tak můžete použít peeling nebo masku.