6 tipů, jak na správné mytí vlasů

I když se to možná nezdá, první krok ke krásným, lesklým a kvalitním vlasům je správné mytí. Ptáte se, co se dá na mytí vlasů dělat špatně? Nesprávná technika, nevhodné produkty a příliš časté mytí jsou jen některé z chyb. Jak si tedy mýt vlasy správně?

1. Správná technika

Abychom nepoškozovali povrch vlasu, je důležité mýt vlasy správnou technikou. Při mytí by nemělo docházet k „zacuchávání“. Neměli bychom šampónovat proti směru vlasovému růstu, vždy od hlavy ke koncům. Vlasy pak budou hladké, nepoškozené a chráněné.

2. Nedrhnout

To platí i při vysušování vlasů ručníkem. Po umytí bychom správně měli pouze vymačkat přebytečnou vodu z vlasů, určitě se vyhněte drhnutí. Například blond vlasy bývají hodně jemné a mají tendenci se zacuchávat, v tomto případě je třeba použít doplňující produkt na rozčesávání.

Normalizjící šampón, Sachajuan, 580 Kč

3. Důkladné mytí

Co se týče vyplachování šampónu, musíme být opravdu pozorní. Pokud nejen šampón, ale i kondicionér nevypláchneme důkladně, vlasy budou při úpravě těžké, splihlé a pokožka podrážděná. Takže pokud vás někdy pokožka po mytí trápila svěděním a vlasy neměly žádný objem, mohl být problém právě ve vyplachování.

4. Vždy dvakrát

Vlasy bychom vždy měli šampónovat dvakrát za sebou. Prvním mytím z vlasů odstraníme zbylý styling a druhé mytí se postará o nežádoucí maz a pot. Teprve až po druhém umytí budou vlasy opravdu čisté.

5. Nepřehánějte to

S péčí o vlasy bychom to neměli příliš přehánět. Vlasy si myjte minimálně jednou za dva dny. Častější mytí přispívá k třepení vlasů.

6. Používejte produkty na míru

Od správného mytí se odvíjí i volba správných produktů. Velmi často lidé škodí svým vlasům tím, že se neporadí s výběrem vlasové péče s kadeřníkem. Vlasy jsou velmi citlivé, proto produkty vyhovující vaší pokožce a vlasům vždy konzultujte se svým kadeřníkem, který zná vaše požadavky, důkladně zhodnotí kvalitu vlasů a následně vybere vhodné produkty a dobu jejich používání.