Chytrá péče o barvené blond vlasy

Péče o blond vlasy je náročná a „více“ při ní znamená opravdu více. Je ovšem třeba vědět jak a proč. U příležitosti uvedení reformované obnovující a korekční kúry pro blond vlasy od Oribe jsme se podívali na to, co blond vlasy potřebují.

Obecně platí, že barvené blond vlasy vyžadují intenzivní péči ve smyslu výživy a hydratace. Dále si zaslouží co nejvíce pozdržet proces vymývání barvy a v neposlední řadě se musí počítat s tím, že vlas bude časem získávat málo lichotivé odstíny. Jedním produktem toho nedocílíme. Za nejlepšími výsledky stojí obvykle kombinace několika různých.

NEZBYTNOST VÝŽIVY

Časté mytí vlasů je nepřítelem barvy. Vysoce vyživující šampon je naopak přítelem. Pro každý typ blond vlasů tak potřebujete jeden šampon intenzivně pečující o jejich kvalitu. Bez speciálního čistícího efektu, šetřící vymývání barvy a bez korekčního pigmentu. Takový šampon pak můžete používat často. Vodu k němu nepříliš horkou a mytí provádějme jen nezbytně dlouhou dobu. Péče kondicionérem, který vlas uzavře, je rovněž žádoucí a doporučovaná. Pamatujme ovšem, že znamená další vodu na vlasy, a proto jej střídejme s kondicionérem bezoplachovým. Jednou týdně je třeba vlasům dopřát intenzivní pečující masku.

KOREKCE ODSTÍNU

S postupujícím časem se objeví téměř nevyhnutelně nepopulární žluté odstíny. Proti tomuto efektu jde ovšem úspěšně zasáhnout péčí obsahující barevné pigmenty. Opět jde o šampon, kondicionér nebo kúru. Ovšem pamatujme, že všechny obvykle nejsou určeny pro každý den nebo pro velmi časté mytí. Velmi frekventovaně používaná intenzivní barevná korekce by mohla vlasy obarvit a jakkoli by se to samozřejmě později vymylo, pokud si neplánujete mít vlasy fialové, používejte korekci s rozvahou. Obvykle je to jednou týdně. Oribe navazuje na svůj dlouholetý vývoj a zkušenosti, proto poslední inovace linie BRIGHT BLONDE pracuje se dvěma intenzitami korekčních barevných produktů. Intenzivnější fialové pigmenty v kúře fungují jako okamžitá náprava nechtěných žlutých a měděných odstínů. V perfektním efektu jim navíc dopomáhá rozjasňující komplex extraktů z citronu, zázvoru a heřmánku pro zářivost barvy. Drtivé většině žen stačí k odstranění nechtěných tónů pouhá dvě použití inovované kúry. Lehčí pigmentace šampónu a kondicionéru slouží jako průběžná korekce odstínu při častějším mytí a bez rizika fialové pigmentace. Precizně vlasy především vyživují a uchovají jim jejich dokonalý vzhled. Doplněním ucelené linie je pak ideálně nepigmentovaná hydratační a rozjasňující mlha s UV ochranou. Více lahviček znamená pro blond vlasy skutečně více. Pokud doporučujeme s něčím šetřit, pak je to voda a teplota, která na vlasy přijde.

Slunce a chlórová voda stojí na žebříčku nebezpečí pro blond vlasy velmi vysoko. V létě proto používejte klobouky, šátky, ochranu s SPF a pokud jdete do bazénu, nestyďte se krásné blond kadeře ukrýt pod koupací čepici. Pokud vám čepice nepřijde jako příliš sexy rada, vlasy si před koupáním v bazénu namočte vodou, která není chlórovaná. Když k tomu použijete ledovcovou vodu Evian, budete už definitivně jako filmové hvězdy.