Jak si na dovolené udržet postavu

Celý rok se držíte a pak na dovolené v zápalu štěstí sníte, co vám přijde pod ruku? Víme, na co si dát pozor, abyste se vrátila domů nejen odpočatá, ale také ve stejné formě, v jaké jste odjížděla.

Pohyb 

To, že jste na dovolené, neznamená, že musíte celý týden jen ležet, jíst a spát. Využijte okolní prostředí a zasportujte si trochu jinak, než jste zvyklá. Cvičit můžete klidně každý den a ideálně pohyb střídat. Jeden den si dejte pořádně do těla, druhý den zase něco klidnějšího.

Ranní běh po pláži za východu slunce? Několik bazénů ještě před tím, než do něj naskáčou všechny děti z hotelu? Jóga na zahradě u vás na chalupě? Možností je spousta, tak toho využijte a udělejte si z pohybu zábavu. Kromě spálených kalorií si navíc můžete na účet připsat i nevšední zážitek.

Jídlo

Termín all inclusive bohužel nevyzývá k tomu, že máme sníst, co můžeme. Nezapomeňte při jídle používat rozum a pevnou vůli. Dovolená je od toho, aby se odpočívalo a samozřejmě trochu hřešilo, ale všeho s mírou.

Buchty od babičky jsou boží a odepřít si je nemůžete, to je jasné. Ale nemusíte sníst na posezení celý plech. Stejně tak všechny laskominy, které navařil a napekl hotelový šéfkuchař. Spíše si dávejte čerstvé ryby, zeleninu a ovoce, které u moře chutnají určitě jinak než v Česku. Jezte pravidelně, ať nemáte hlad a zapomeňte na jídla, která byste nesnědla ani doma.

Samozřejmě také nezapomínejte na pitný režim. V létě byste měli vypít alespoň tři litry vody denně. Začínejte vlažnou vodou s citrónem a během dne u sebe stále noste láhev s vodou. Zapomeňte na slazené limonády nebo alkohol.

Ze všeho nejvíc si ale užijte dovolenou v klidu a bez stresu, že se vrátíte o dvě kila těžší!