Oční okolí. Jak pečovat o nejdelikátnější pokožku našeho těla?

Doba čtení: 5 min.

Věnujete pozornost pokožce v oblasti očí? Pokud jste odpověděli záporně, teď je čas to změnit. Naše oči pracují téměř bez přestávky. Hodiny u počítače, životní styl, genetické faktory nebo UV záření, to vše se otiskne do jemné kůže a jen tak nezmizí. I oči potřebují úlevu a zaslouženou pozornost. Protože na správnou péči nejjemnější pokožky našeho těla není nikdy příliš brzo. Projděte si základy s námi.

 

Opatrné zacházení

Zkuste oční okolí vnímat jako jemný průsvitný papír, který za žádnou cenu nechcete pokrčit. Při odličování nejdříve tampónek přiložte. Produkty se rozpustí a pak je jemnými rovnými pohyby otírejte, dokud tampónek nezůstane opravdu čistý. Zbytky produktů, které zůstanou ve vráskách umí nadělat neplechu. Brání správné regeneraci pokožky a zrychlují stárnutí tkání.

Zapomeňte na mnutí

Proč si nikdy nemnout oči? Silným kroužením ohrožujete drobné cévky v okolí očí a jejich porušení nebo popraskání může vést k tmavým kruhům. Když se pravidelně probouzíte s tmavými kruhy pod očima, je celkem pravděpodobné, že si v spánku mnete oči. V takovém případě si zkuste při večerní rutině aplikovat Esthe White Brightening Youth Eye Care, který tmavou oblast aktivně projasňuje a zařaďte do svého rituálu i oční masku na spaní. I když je tření očí bezpochyby uspokojivé, je opravdu nezdravé.  Zvyšuje riziko infekcí a poranění očí, vytváří drobné prasklinky na pokožce, zhoršuje oční alergie a narušuje kolagenová vlákna, a tedy i ztenčuje vrchní transparentní vrstvu, která chrání oko.

H Y D R A T A C E

Tento bod snad ani nemůžeme víc zdůraznit. Představte si pokožku jako šťavnatou bobuli vína. S dostatkem vody je krásně napnutá a vyživená. Jakmile je vláhy v bobuli méně, bobulka se smrskává a vysychá, tvoří se vrásky. I tady tedy platí, že pitný režim je opravdu klíčový. V kombinaci s hloubkovou hydratací v kosmetice. Pořádnou porci vláhy přímo do tkání můžete doplnit například očním sérem od Institut Esthederm Intensive Hyaluronic. Ráno i večer jej jemně vklepejte do okolí očí. Nemusíte ho aplikovat úplně blízko k oku, produkt se sám dostane všude tam, kde je to potřeba.

Chlazení a masírování

Je na vás, jestli použijete vychlazené lžíce z ledničky, nebo jade roller z růženínu. Dopřejte jednou za čas svým očím osvěžení. Příjemnou úlevu můžou zaručit i oční cviky, nebo speciální masáže. Ať už se rozhodnete pro cokoliv, padne to na úrodnou půdu. Uvolníte tak napětí, které se v tvářových svalech za celý den nahromadí.

 

 

Náplast sem, náplast tam

Oční náplasti jsou velkým trendem posledních let. Vůbec se tomu nedivíme. Dokážou vyhladit, napnout i hloubkově vyživit. Za must-have považujeme Wake Me Up Collagen Eye Patches od Magicstripes. Díky kolagenu, vitamínu E a B3 a kyselině hyaluronové se náplasti poperou s jemnými vráskami, otoky i ztrátou elasticity. Na vážnější otoky, vačky a tmavé kruhy pak skvěle fungují Lift & Repair Eye Contour Lift Patches, které dokážou pozvednout oční kontury a vypnout a regenerovat pokožku. Jenom si dejte pozor, ať si náplasti včas sundáte. Každý produkt má na obalu přesně uvedenou dobu aplikace, zkuste ji proto dodržet. Předejdete tak nepříjemnému podráždění z delšího působení účinných složek. Po sejmutí náplastí na oči nezapomeňte aplikovat oční krém, například regenerační Excellage Eye Care. Krém okamžitě uzamkne všechnu výživu a hydrataci do pokožky a prodlouží tak efekt náplastí. Mít ten správný krém na každodenní péči a náplasti pro akutní případy nebo účinnou prevenci je základ. Tak co, máte už vybráno? Mrk mrk.