Rovné jsou dobré. Správná péče o jemné vlasy v šesti bodech

Doba čtení: 5 min.

Máme rovné, chceme kudrny, máme kudrny, chceme rovné. Jistě to znáte. Francouzské ženy, které inspirují svět svou lehkostí v kráse a stylu, si ovšem razí jiný trend. Přirozenost. Máte rovné a jemné vlasy a o vlnách můžete spíše jenom snít? Buďte jako ony a naučte se ocenit, co vám bylo od přírody naděleno. Víte, jak správně pečovat o rovné a jemné vlasy?

 

Hladké, jemné, dokonalé. Tak to alespoň vnímá vaše okolí, zatímco vy se každý den trápíte s roztřepenými konečky, nedostatkem objemu a nepoddajností vašich jemných kadeří. Dovolili jsme si proto připravit pro vás menší shrnutí v podobě základních pravidel péče o jemné a rovné vlasy.

1. Nevynechávejte mytí a pozor na kondicionér

Zatímco kudrnaté vlasy jsou vděčné za mastnější pokožku hlavy, protože jsou obecně sušší, u rovných vlasů je kožní maz tak trochu na obtíž. Když se už u kořínků objeví, je to hned vidět a účes rychle ztrácí tvar, maz vlasy zatěžuje a jsou zplihlé. Dbejte proto na pravidelné mytí jednou za dva dny, nebo dle potřeby vhodným šamponem bez silikonů a chemikálií. Například šamponem pro objem SACHAJUAN.

Co se kondicionérů týče, nikdy, ale opravdu nikdy jej neaplikujte do délek nebo dokonce ke kořínkům. Zatížilo by je to a i čerstvě umyté by vypadaly zplihle. Kvalitní kondicionér navíc dokáže i v malém množství, například o kapičce velikosti hrášku dodat potřebné živiny tolik namáhaným konečkům. Skvěle se nám osvědčil SACHAJUAN Thickening conditioner pro objem.

 

2. Pravidelný detox

Jemné vlasy se opravdu rychle zatíží stylingovými přípravky, které se na nich mohou shromažďovat a je to na nich vidět mnohem dříve než na vlasech kudrnatých. Kromě toho, že doporučujeme na vlasy aplikovat přiměřené množství všech produktů a řídit se pravidlem méně je více, užitečné může být i detoxikování vlasů očišťujícím šamponem, například jako je tento krémový od Oribe alespoň jednou týdně.

3. Suchý šampon, věrný přítel

Ke kořínkům, z 10 cm vzdálenosti, pak jemně rozcuchat prsty a po chvilce promasírovat do pokožky. Jen tímto způsobem se vám totiž podaří suchý šampon aplikovat kolem kořínků, a ne jenom k nim. Mastnota se do šamponu vsákne, a navíc účesu dodá objem. Ale pozor! Nedoporučuje se suchý šampon nechávat ve vlasech moc dlouho. Stejně, jako jakékoliv hromadění zbytků produktů ve vlasech, i suchý šampon podporuje množení bakterií a narušuje rovnováhu pokožky hlavy.

 

4. S produkty opatrně

Množství aplikovaných produktů je, jak jsme již zmínili, opravdu klíčové. Především u jemných vlasů jakékoliv nadbytečné množství účes zatěžuje a vlasy kvůli zbytečné tíze namáhá. Při výběru vhodných produktů hledejte spíše jemnější textury. Kupříkladu dejte přednost suchým sprejům pro texturu před klasickým pěnovým tužidlem. Produktem s opravdovým wow efektem je v této kategorii jednoznačně sprej od Oribe. Fotografie před a po, kterých na internetu najdete požehnaně, mluví jasnou řečí.

 

5. Pozor na mechanické poškození

Často máme tendenci o své vlasy pečovat ve shonu a rychlosti, a tedy i bez potřebného citu. Be gentle! Vlasy jsou křehké, a to hlavně v mokrém stavu. Rozčešte je proto ještě před mytím a pak, když jsou vlhké, hřebenem se zoubky daleko od sebe. Pro jemné a rovné vlasy, v suchém stavu, jsou ideální kartáče typu paddle brush, které mají plochu se štětinami hezky širokou. Uzly tak rozčešou rychleji a šetrněji.  Pro tento účel skvěle poslouží například kartáč Tangleteezer. Opatrně zacházejte i s fénem. Čím nižší teplota, tím lépe. A co se gumiček týče, ty elastické radši vyměňte za látkové, nebo spirálové od Invisibobble. Vlasy vám nebudou lámat, krčit ani trhat.

 

6. Buďte věrná svému kadeřníkovi

Jakákoliv domácí péče je efektivní jenom pod pravidelným odborným dohledem vašeho kadeřníka nebo kadeřnice. U jemných a rovných vlasů je navíc pravidelný střih a péče opravdu klíčová. Že toho svého vlasového profesionála ještě hledáte? Kontakt na naše profesionály, i všechny potřebné informace najdete na www.bomton.cz/kadernictvi. Těšíme se na vás!