Sporty, které musíte vyzkoušet

Do fitka se vám nechce? A proč chodit běhat, když vás to nebaví? Našli jsme sporty, které vás nadchnou.

Jóga na paddleboardu

Paddleboarding je oblíbený už několik let, ale nedávno se k němu přidala ještě jedna sranda. Jóga. Tu miluje celý svět už pěkně dlouho, a tak je zcela logické, že to chtělo něčím oživit. Cvičit ji můžete v horku, ve vzduchu a nově i na vodě. Paddleboard jóga vás donutí se více soustředit na jednotlivé pozice a budete muset více pracovat s těžištěm. Snaha balancovat a udržet se v jednotlivých pozicích je sranda, díky které budete posilovat celé tělo.

Závěsná akrobacie

Jestli znáte TRX, kdy cvičíte na zavěšených lanech, bude vás bavit i vzdušný tanec, neboli závěsná akrobacie. Výšek se bát nemusíte, ze začátku se cvičí jen lehce nad zemí. Díky cvičení ve vzduchu a gravitaci se skvěle protáhnete a komplexně posílíte celé tělo. Zároveň skvěle procvičíte motoriku, balanc i soustředěnost.

Rope skipping

Myslíte si, že skákání přes švihadlo je pro děti? Tak to zkuste, a velmi rychle změníte názor. Kondiční skákání je spojené s posilováním a pokud budete zkoušet různé triky a skoky, bude vás to ještě víc bavit. Díky skákání si zlepšíte kondici, koordinaci, rychlost a pohybové zdatnosti. Je to zábavný doplněk běžeckých tréninků, protože nějakou kondičku už byste mít měli.