10 kousků, které vám v pracovním šatníku nesmí chybět

S nadcházejícím podzimem máme vždy chuť nakupovat. Nový kabát, kozačky, teplejší sukni, kašmírový svetřík… Přitom určitě v šatníku máte spoustu základních kousků, které můžete s přehledem nosit jak na párty, tak do kanceláře. Tohle je deset věcí, které by vám v tom pracovním šatníku rozhodně neměly chybět.

1. Bílá košile

Je univerzální, hodí se ke kalhotám i k sukni a můžete ji nosit snad na sto možných způsobů. Nebojte se ani extravagantní varianty a pořiďte si třeba oversized velikost nebo tu, která má zajímavé řešení rukávů.

2. Elegantní kalhoty 

Už dávno neplatí, že kalhoty do kanceláře musejí být úzké a nad kontníky. Klidně si vezměte volné a dlouhé až na zem.

3. Lodičky

Neměly by mít zrovna vysokánský podpatek, ať na nich vydržíte pobíhat celý den. Černé jsou klasika, s barevnými uděláte dojem.

4. Shopper bag

Musí být dostatečně velká a kvalitní, aby se do ní vešel notebook a všechny možné papíry nebo diář a neupadlo vám rameno. Unést by měla samozřejmě i další důležité věcí, jako je pěněženka, klíče, nabíječka a tak dále.

5. Pouzdrová sukně

To je prostě nesmrtelná klasika, kterou můžete nosit k podpatkům i teniskám nebo s košilí či tričkem. Navíc v ní budete vypadat jako dokonalá dáma a super sexy zároveň.

6. Oversized sako

Zapomeňte na upnutý kostýmek, ve kterém vypadáte jako nudná úřednice. Pořiďte si stylové oversized sako, které můžete nosit jak ke kalhotům, tak k šatům.

7. Zavinovací nebo košilové šaty

Do kanceláře jsou naprosto ideální. V délce pod kolena, žádný přehnaný výstřih a pohodlí.

8. Trenčkot

Aby byl váš pracovní šatník kompletní, budete potřebovat i kvalitní kabát. A který jiný se na podzim hodí lépe než trenčkot. Béžový, kostkovaný, čerý nebo třeba modrý? Výběr je jen na vás.

9. Bílé tričko

Zde platí to samé jako u košile. Musí být kvalitní, ideálně volnější a ke krku. Hodí se ke všemu ve dnech, kdy vás nečekají žádné důležité porady.

10. Tenisky

Ty v našem seznamu nesmějí chybět. Protože kdo by chtěl chodit celý týden jen na podpatcích. Najděte takové, které vám budou dělat hezké nohy v každém outfitu.