7 wellness trendů roku 2020

Doba čtení: 4 min.

Chcete se letos cítit více odpočatí, klidnější, plní energie, krásnější a štíhlejší? Pak vyzkoušejte některý ze světových wellness trendů.

1. Otužování

Propadly mu celebrity i obyčejní smrtelníci. Největším propagátorem otužování je dnes „ledový muž“ Wim Hof. Podle odborníků může ledová koupel ulevit od bolestí svalů a hlavy, působí proti projevům deprese a hlavně vám zaručí skvělou náladu a silnější imunitu. Začněte otužováním ve sprše.

2. CBD i v jídle

Kanabidiol je výtažek z konopí, který má příznivé účinky na naše zdraví. Nemůže si ho vynachválit ani kosmetický průmysl, kde se přidává do mnoha krému či sér. Teď přichází na trh v ještě novější variantě a to jako součást jídla. Přidává se třeba do medu, jablečného octa nebo asijských omáček.

3. Správné dýchání

Podle aplikací už jsme se naučili správně spát, cvičit, meditovat a teď nás naučí i správně dýchat. Zkuste třeba Prana Breath nebo Breathing Zone.

4. Zdravá manikúra

Trend ekologie už pronikl i do kosmetických salonů. Nenarazíte v nich na pach acetonu a jiných chemikálií. My v Bomton studiích pracujeme s produkty Sparitual, které jsou veganské. Navíc jsou bez parabenů, toluenu, formaldehydu a formaldehydové pryskyřice.

5. Všemocná semínka

O účincích akupunktury jste už jistě slyšeli. Tu teď ale možná nahradí semínka, která se nalepují na uši a několik dní tam působí. Tato metoda se používá například při léčbě bolesti, nespavosti, migrény nebo závislostí.

6. Méně masa

Vegetariánství rozhodně není žádná novinka, přesto jste si ale mohli všimnout, že čím dál tím více proniká do našich životů. Ekologii se přizpůsobuje stále více domácností, restaurací i bister. Nad spotřebou masa budeme letos více přemýšlet a místo kuřecího z klecových chovů třikrát týdně si budeme dopřávat kvalitní steak jednou za čas.

7. Cizrna jako nová superpotravina

Tahle pochoutka je dobře známá všem milovníkům zdravého stravování. Teď se ale dostává na scénu i z jiných důvodů. Můžete ji přidat téměř do každého jídla, obsahuje bílkoviny a vyrábějí se z ní těstoviny nebo sušenky.