Nosí ho celebrity, influencerky a kdysi i naše maminky. Jak na trendy vlasový skřipec?

Doba čtení: 4 min.

Po látkových scrunchie gumičkách nám do vlasových trendů přibývá další. Přímo z devadesátých let k nám přišly praktické vlasové skřipce, pomocí kterých vykouzlíte moderní účes za pár sekund. Dnes seženete skřipec ve všech barvách, vzorech i tvarech. Způsobů nošení je spousta, jeden jednodušší než druhý. Jak nosit skřipce?

Neotřelý

Tento účes sluší především středně dlouhým vlasům. Kadeře si učešte dozadu, jako byste si dělala drdol. Vzadu je jednoduše zamotejte, konečky nechte trčet a výsledek upevněte skřipcem. Rychlý účes pro chvilky na pláži, nebo rande s partnerem. Jednoduše ideální styling na každou příležitost.

Poloviční

Jednodušeji to už opravdu nepůjde. Vlasy v polovině hlavy částečné upevněte menším skřipcem. Chcete víc objemu? Umístěte ho výše. Jste spíše pro elegantní a rozevlátou variantu? Skřipec dejte o něco níže. Je to elegantní, pohodlný a romantický účes, který se hodí na běžné nošení, i na rande s kamarádkami.

@saraannajewels, @onparledemode
@saraannajewels, @onparledemode

Elegantní

Se skřipcem se dá hezky vyhrát. Vlasy nejdříve rozčešte, dbejte na souměrnou pěšinku. Umístěte ji na střed nebo na stranu hlavy, jak vám to sluší nejvíce. Několik vlasů kolem tváře poté uvolněte od zbytku vlasů a nechte je volně vát. Zbytek účesu upevněte do skřipce. Výš k temeni hlavy, nebo níž k zátylku? Brzy zjistíte, jak se vám skřipec nosí nejlépe. A nebudete chtít nosit žádný jiný účes.

Dlouhé vlasy

Pěstujete si krásné a dlouhé kadeře? Závidíme a obdivujeme. Zde ovšem potřebujete mnohem delší a větší skřipec. Vlasy učešte stejně, jako když si děláte nízký drdol. Poté vlasy zamotejte a z motance udělejte oválný tvar v horizontálním směru. Ten upevněte velkým skřipcem. Jeden nestačí? Nevadí, přidejte další. 

@onparledemode

Směrem dolů

Účes pro ty, které chtějí nosit skřipec trochu jinak. Postup je pořád stejný, ovšem konečky vlasů zamotejte směrem dolů. Skřipec vám tak udrží drdol a konečky budou hezky trčet dolů. Ideální styling k plavkám, ale třeba i k bílému tričku a džínám. Pařížankou za několik sekund.

Messy

Elegance je jistě fajn, ale není nad nezbedný drdol. A co pak rozevlátý drdol se skřipcem? Podle vašeho typu vlasů a taky praxí nejlépe zjistíte, jakým způsobem vypadají ve skřipci nejvíc nedbale, zato efektně. Kudrny můžete nechat volně vlát, jemné vlasy odstávat nedbale ze skřipce do všech stran, vlny jednoduše rychle zmotejte prsty a pak zapněte skřipcem.

@onparledemode, @louisegrdd, @littlelintons