Základy šatníku, které bude v roce 2022 nosit každý

Doba čtení: 4 min.

Všechny milujeme módu. Ta se ale mění v stále kratších intervalech. Jak držet krok s trendy a nevyždímat si při tom peněženku? Odpovědí jsou kvalitní základy šatníku. Jedná se o kousky, které jsou opravdu nadčasové a nikdy z módy nevyšly. Můžete je najít v přítelově skříni, v second-handech nebo je možná už dávno máte ve svém šatníku. Rok 2022 se bude nést v stylu nedbalé elegance a nadčasovosti.

 

Inspirace Matrixem

Od dob, kdy vyšel první díl slavného sci-fi, uběhlo téměř 23 let. A i když nový díl letos vyvolal spíše zmatek než obdiv, jedna věc zůstává neměnná. Kožené kabáty. Jak tomu bylo i v minulém roce, kožené bundy, saka i kabáty budou opět oblíbeným svrškem, který z vás okamžitě udělá nebojácnou Trinity. V kombinaci s jemnými barvami a vzory černá kůže ještě víc podtrhne vaši ženskost.

Oblek

Není oděvu, který by vyjadřoval ženskou emancipaci víc, než oblek. Oversize, šitý na míru, nebo s femininními detaily? Třikrát ano. Oblek je pohodlný, osvobozující a elegantní. Dodá vám odvahu a budete se v něm cítit sebevědomě. Kombinujte ho s mini kabelkou, bílým tričkem, nebo oblekovou vestou. A co obutí? Tenisky, jehly, nebo kozačky. Vše je dovoleno.

Ultimátní základ šatníku

Bílé tričko se poprvé objevilo v roce 1901 jako součást dvoudílného spodního prádla z bavlny. V roce 1913 jej nosili námořníci a v padesátých letech pak i hollywoodské ikony jako James Dean a Marlon Brando. Bavlněné tričko v bílé barvě je opravdová stálice. Pokud je vyrobeno z kvalitních materiálů, vydrží vám věčnost. Hodí se skvěle k džínům i sukni a vašemu outfitu dodá nedbalou eleganci.

Legíny 24/7

Že nejsou legíny zatím ve vašem repertoáru kousků na běžné nošení? Nebojte, jenom jste zatím nenašla ty pravé. Takové totiž na svém těle ani neucítíte. Vybrat si můžete ze sametově jemných, tvarujících, nebo jemně vzorovaných. A jak je nosit? Se sportovním topem nebo bílým tričkem. Navrch si můžete obléct oversized sako, bomber, nebo huňatý svetr. Jestli se rozhodnete pro elegantnější nebo sportovní styling, s obojím se trefíte do černého.

Pohodlná košile

První košile se nosily ještě v Starověkém Egyptě. Jsou pohodlné, vzdušné ale zároveň i hodně praktické. Můžete si je zavázat v pase, zastrčit do kalhot, nebo nosit rozepnuté s krásným spodním prádlem nebo sportovní podprsenkou. Košile vypadá dobře i s legínami, větší pánská verze jde nosit s páskem jako šaty. Jenom stěží byste našli víc multifunkční kousek vašeho šatníku. Chce to jenom fantazii a štipku odvahy.