V péči o vlasy se každý den počítá

Není to nic nového. Účes je to co rozhoduje, jestli bude celkový vzhled super trendy, nebo zoufale usedlý. A tak si své kadeřníky pečlivě vybíráme. Když ale dojde na každodenní údržbu, často máme tendenci sklouznout do bezmyšlenkovité rutiny. Možná tak není na škodu se občas zeptat, jestli svým vlasům i mimo salon dopřáváme právě tu úroveň péče, kterou si zaslouží. 

Každodenní péče je ta, kterou většina z nás nemá čas absolvovat v salonu. Mytí, sušení a česání – počítali jste někdy, kolikrát si své vlasy fénujete za dobu mezi dvěma návštěvami?

Pokud nemáte štěstí na od přírody silné a odolné vlasy, jednotlivé drobné přešlapy (Opravdu jste nikdy pro urychlení nedřeli vlasy ručníkem?) se mohou rychle sčítat. 

Jak se chybám vyhnout? Rozhodně má smysl nespěchat a nevynechávat jednotlivé kroky péče. Jednak proto, že přípravky (nejen) řady Oribe Signature na sebe navazují a vzájemně se podporují v efektu. Za těmi základními přešlapy stojí prostá biofyzika

  • Vlasy vyrůstají z pokožky hlavy a vlasových kořínků. Ty nechcete dráždit mytím v předklonu, razantním “drbáním” nebo nevhodnou teplotou vody. 
  • Šampon vlasy “otevírá” a čistí, kondicionér je “uzavírá” a vyživuje. Vynechat kondicionér je jako vynechat krém či sérum po peelingu pleti. 
  • Mokré vlasy jsou plné vody a citlivé. Proto je nechcete rozčesávat ani příliš namáhat. 
  • Voda se horkem mění v páru a ta se rychle rozpíná, čím vyšší teplota, tím rychleji. Proto nechcete na mokré nebo velmi vlhké vlasy používat horké nástroje. 

Co to znamená v kostce? Buďte ke svým vlasům tak laskaví, jako je k nim kadeřník v salonu. 

TIP: K mytí patří i vysoušení a to je bez teplého vzduchu nepříjemně zdlouhavé. Invisible Defense Universal Protection Spray vlasy chrání jak před teplem, tak před UV zářením a nepříjemným elektrizováním. Nastříkejte ho do mírně vlhkých vlasů (stáhnout vodu, zabalit do suchého ručníku, počkat než se voda vsákne do ručníku, případně zopakovat) a až pak fénujte, vždy směrem od kořínků ke konečkům vlasů (Správně použité přípravky Oribe Signature by měly vlas uhladit o obalit ochrannou vrstvou takže by i protisměr měly zvládnout – ale nedoporučujeme to zkoušet.)

Když základní údržba nestačí

Ne každým vlasům a životnímu tempu však stačí základní údržba. Chlad, slunce a celkový zdravotní stav ale i výživa a hormonální změny dělají svoje. 

Největší výzvou jsou křehké vlasy, které se snadno lámou a cuchají a rostou jen velmi pomalu. 

I značka Oribe si je téhle výzvy vědoma – a tak vznikla řada Hair Alchemy. Díky obsahu rostlinných proteinů a multikomplexu čtyř různých typů hyaluronových kyselin vlasy vyživuje zevnitř a radikálně zvyšuje jejich pružnost a odolnost. A je určena nejen k “preventivnímu” použití. Klinické testy už po pěti 5 použití produktové řady prokázaly téměř trojnásobné zvýšení pružnosti vlasů, pevnost vlasů pak vzrostla o třetinu. Co to znamená v praxi? Že vlasy se při úpravách a péči nelámou. (A kdo někdy zažil česání lámavých vlasů, ten ví, jaký je to zázrak.) 

TIP: V Alchemy řadě najdete kromě šamponu, kondicionéru a masky i Hair Alchemy Fortifying Treatment Serum. Jedná se o přípravek, který vlasy vyživuje, posiluje a chrání před teplem i mechanickým poškozením. A použít ho můžete do vlhkých i suchých vlasů, jako ochranu před sušením a stylingem i jako noční intenzivní péči. 

Bez stylingu by to nešlo

Čisté a zdravé vlasy jsou jedna věc. Značka Oribe má ale stálé místo i ve výbavě předních hairstylistů, a to i v rámci týdnů módy. 

Které ne tak úplně běžné produkty doporučujeme vyzkoušet i doma?

Flash Form Dry Wax Spray je suchý vosk ve spreji. Je skvělý i pro jemné a dlouhé vlasy a vůbec všechny, kteří mají rádi texturu a definovaný tvar, ale nesnáší “patlání”. 

Plážové vlny jsou letní evergreen, se správnou texturou však vypadá božsky i obyčejnýculík. Matte Waves Texture Lotion aplikujete do vlhkých vlasů. Výsledkem jsou plážové vlny a nadýchanost ideální pro ležérní účesy všeho druhu. 

Děje se vám, že z domu vycházíte s dokonalým účesem – ale ve venkovním vlhku se vlasy “zblázní”? Před odchodem použijte Imperméable Anti-Humidity Spray. Ten zabrání vzdušné vlhkosti v pronikání do vlasů.