Léto končí. Jak připravit vlasy na podzim?

Doba čtení: 5 min.

Všichni si chceme užít léto. Slané moře, chlorovaná voda v bazénech, dlouhé minuty na sluníčku, nebo v klimatizovaných prostorech. A přitom máme vlasy svázané v culících, copech, drdolech a vrkočích. Na kadeřích se všechny naše zážitky značně podepsali. A protože podzim a zima pro ně představují další zátěž, je nejvyšší čas je hloubkově vyživit, připravit na chladnější počasí, a přitom si udržet krásný letní efekt barev políbených sluncem.

Doplňte zmizelou hydrataci

Suché vlasy znamenají třepení konečků, lámání v délkách, ztrátu tvaru, barvy i lesku. Jednoduše se pokazí vše, co vlasy dělá krásnými. A protože vlasy samotné nedokážou strádající vláhu nijak získat zpět, potřebujeme ji do nich pravidelně doplňovat. Hloubkově hydratující maska, jako je například Intense Hydrating Mask od Moroccanoil, dokáže při pravidelné aplikaci jednou za týden díky krémové a vyživující konzistenci hydratovat vlasy do hloubky a udržet jejich barvu déle zářivou. Kromě napumpovaných vlasových masek dokážou i oleje opravdové zázraky. Olaplex No.7 Bonding Oil opraví vlasová vlákna zničená nešetrným zacházením nebo vyššími teplotami. Hydratuje a zastavuje krepatění aniž by vlasy zatěžoval.

Extra tip: Po aplikaci masky si vlasy krátce vyfénujte fénem nastaveným na střední teplotu. Struktura vlasů se otevře a produkt se tak dostane ještě hlouběji. Poté nechte masku působit dalších pět minut a následně pečlivě opláchněte.

Barva sluncem políbená

Pro blondýnky, melírované, nebo zrzky máme speciální péči. Díky řadě Bright Blonde od Oribe se nemusíte loučit se sluncem zesvětlenými prameny ani na podzim. Vlasy zůstanou jemné, hydratované a krásně světlé. K základní péči složené ze šampónu a kondicionéru se přidávají dvě novinky. Bright Blonde Sun Lightening Mist díky přírodní síle heřmánku a citrónu vlasy rozjasní, dodá hydrataci, a navíc ochrání před UV zářením. Bright Blonde Essential Priming Serum s fialovými a perleťovými pigmenty vlasy tónuje, neutralizuje žluté podtóny a poskytuje i termoochranu až do 230 stupňů.

Pomoc tam, kde je potřeba

Ať už vás trápí jakýkoliv problém, řešte ho jenom v té vlasové části, kde je to nutné. Silně hydratující kondicionéry a masky nanášejte jenom do konečků, maximálně do spodní poloviny vlasů, jinak je můžete zbytečně zatížit a přijít o objem i tvar účesu. Podobné pravidlo pak platí i při šamponování. Vlasy si myjte jenom u kořínků, ideálně rovnými pohyby tam a zpátky, protože krouživými pohyby si vlasy zbytečně uzlíte. Šampon hezky ztéká do délek a všechny nečistoty hravě smyje, není potřeba drhnout konečky. Hlavu si pak masírujte jenom polštářky prstů, nikdy nehty, aby nedošlo k poškrábaní nebo narušení vlasové pokožky.

Návštěva kadeřníka

Letní sezona dá vlasům pořádně zabrat. Na konci léta se konečky vlivem vlhka, tepla, nebo soli a chloru ztenčují, lámou a někdy i mění barvu. Správný střih, a klidně i odvážnější, udělá s vaší frizúrou opravdové čáry máry. Když nezasáhnete nůžkami, roztřepené konečky se budou třepit dál a dál, a to si určitě nepřejete. Také nová vrstva kvalitní barvy dodá vlasům ztracený šmrnc. Dáte jim šanci vstřebat výživu, kterou tak rády svým vlasům dopřáváte, mnohem intenzivněji a efektivněji. A až ze skříně za pár dnů vytáhnete všechny ty kašmírové svetry a vlněné kabátky v teplých barvách, vaše zdravé a třpytivé vlasy budou vypadat ještě krásněji.