Od domácích experimentů k lovebrandu. Jaká jsou tajemství značky Rodin?

Doba čtení: 4 min.
text

Nikdo snad není lepším potvrzením rčení Když se ti něco nelíbí, zkus to udělat lépe než Linda Rodin. Renomovaná módní stylistka Vogue, Victoria’s Secret, nebo Harper’s Bazaar a bývalá modelka, která dobývala mola ještě v šedesátých a sedmdesátých letech, se po experimentech s domácí kosmetikou odhodlala v obdivuhodných 63 letech založit na základě svých zkušeností s ingrediencemi a jejich kombinováním vlastní značku Rodin.

 

Psal se rok 2008 a prvním produktem nesoucím příjmení Lindy byl luxusní olej, a to doslova, s názvem Rodin Olio Lusso. V roce 2014 pak její značku přijalo pod svá křídla Estée Lauder a ke hvězdnému pleťovému oleji se přidal i parfém, další produkty na bázi oleje, rtěnka, balzám na rty a dokonce i svíčky. Nic ovšem nepředčilo úspěch Olio Lusso. Stal se vlaštovkou přicházejícího trendu pleťových olejů, které byly do té doby považovány za něco na pokožku tváře nevhodného. Avšak právě Linda Rodin obrátila tuto teorii naruby a její olej se stal bestsellerem.

Vytvořila ho sama ve vlastní kuchyni v New Yorku a její domácí recept se rychle stal hitem mezi blízkými přáteli.  A pak i u široké veřejnosti. Sama se přitom o kosmetiku nezajímala. Až když začala její kariéra v módním průmyslu a ona byla svědkem profesionální práce make-up artistů, chtěla se o tuto oblast více zajímat. Na svých cestách v zahraničí začala postupně objevovat kouzelné schopnosti různých olejů a sbírat je.

Dnes si díky značce Rodin můžete dopřát produkty na bázi jedenácti rostlinných a květinových olejů plných antioxidantů a esenciálních mastných kyselin, které jsou získávány v malých, vysoce kvalitních šaržích. Vaše pleť tak má k dispozici vše, co potřebuje pro svůj optimální vzhled a zdraví. Dnes už opravdovými klasikami se stal Lavender Face Oil, Luxury Hair Oil a i parfém na stejné bázi Olio Lusso Perfume.

V oblasti dekorativní kosmetiky si pevnou pozici získala olejová rtěnka Lip Stick ve vzrušujících odstínech s opravdu kvalitním složením, kterou lze dotáhnout k dokonalosti s použitím tužek na rty Rodin. A že byste vyzkoušeli ještě něco od tohoto kultovního brandu? Tuto touhu vám ukojí Rodin svíčka s vůní jasmínu a neroli, nebo krém na ruce a tělo Crema z těch nejkvalitnějších olejů a másel. Vlivem koronavirové krize bohužel muselo dojít k mnoha omezením značky a k ukončení e-shopu Rodin, budoucnost tohoto brandu je proto tak trochu nejasná. Již na podzim letošního roku ale značka chystá limitovanou kapsulovou kolekci ve spolupráci s Jo Malone. A my se nemůžeme dočkat, co vzrušujícího zase Linda Rodin vymyslí.